Vánoce 2013

Vánoce 2013 jsou pomalu za námi a začíná nový občanský rok…
Ve vánořní době proběhly obvyklé i neobvyklé akce pdle plánu: Pá 20.12. – Vánoční oddílovka, Út 24.12. – Betlémské světlo, Čt 26.12. – Betlém a koledy.

Betlémské světlo – na Štědrý den, 24.12.2013
Sraz byl 9:00 u Nory (Jiráskova 834) – rozdělení skupinek a úseků na roznášení bylo provedeno tamtéž při rozdělování lucerniček a to podle toho,  jak účastníci přišli. První tu byla skupinka Kiwi, Delfínek a Víla (ul. Družstevní – asi nejdelší úsek), hned potom přišli kluci (Drago, Tygr, Pavuk) na Panskou, pak současně Knoflíci (Pipi, Vlaštovka, Bleška, Zubka a Klubíčko – Jiráskova) a zase kluci (Koltík, Páša a Stromek -Zahradní). O nádraží se postarali Panda s Tulipánem, Daroňovu a Záhumení Kiki a spol. a nakonec Pegas (Bezručova). Nevyšly síly na 2. května a domky za Sjednocení… snad nás bude narok víc.
Dost venku foukalo, sem tam lucerničky zhasly, ale vždycky se našel někdo, kdo nám zpětně „připálil“. A kolem poledne už se nosiči vraceli a s radostí z kořisti se těšili na večer ke stromečku. Stojí to i za to zlaté prasátko, které vidět nemohou (kvůli laskominkám, kterým neodolají).

Koledy u Jesliček – na Štěpána, 26.12.2013
    Ráno od 8:30 určené družinky hlídaly Betlém – v kostele sv. Bartoloměje ve Studénce a přitom nacvičovaly koledování na odpoledne. Ve 12:00 jsme kostel uzamčeli (zvonilo poledne) a šli na krátký oběd. Herci odpolední pohádky totiž měli sraz už ve 13:00 na faře a ostatní ve 14:00 v kostele. Tam jsme udělali zkoušku, jak jednotlivé scénky a koledy půjdou za sebou – a už se nám začali scházet posluchači. Pár minut po třetí byli všichni přivítání v kostele a vrátili jsme se o 2013 let zpět do nebíčka, kde si hráli andělíčci… Scatý Petr je „seřval“ – že v Betlémě maminka čeká na Jezulátko – tak museli honem Ježíška zanést do jesliček a za nimi se sbíhali další – nejprve pasáčci, pak Knoflíci, za nimi Lentilky a nakonec velcí – každý s nějakou koledou. Spousta jich bylo nových, a nejen naše, ale i španělská, francouzská.. a nakonce Hvězda zářila… No a před pohádkou došlo ještě na pár lidových, které zpíval, kdo je znal.
  
hlídání                      koledy
Po příjemném koledování pak následovala slíbená pohádka o Skrblíkovi, jeho písaři Bobovi, třech duších a dalších, na motivy Dickensovy Vánoční Koledy – i ta se moc líbila.

Rozpis hlídek byl následující:

8:30 – 9:30Orlíci s Jezevcem, Koltíkem a Kidem
9:30 – 10:15 Knoflíci s Pipi
10:15 – 11:00Žabky  s Fialkou
11:00 – 12:00Lentilky a Pirátky s Myškou
Odpoledne pak zveme všechny do kostela na Koledy u Jesliček – půjde o pásmo koled (a zazpívat si můžete a námi) a po nich je připravena divadelní POHÁDKA – letos to bude Vánoční koleda a určitě se vám bude líbit….

Ještě jedna připomínka:
Sraz dětí na odpolední zpívání je již ve 14:00 hodin v kostele. 

 

 

 

*********************************************************
Oddílová besídka s nadílkou již proběhla. Nejprve jsme si tradičné zazpívali koledy – ale přece jenom to bylo jiné. Některé se zpívaly dohromady, některé po družinkách – však se přijďte podívat na Koledy u Jesliček, nějteré z nich uslyšíte.
No a po zpěvu přišla hra. Mysleli jsme si, že se dětem z vyhřáté klubovny ven nebude chtít, ale hned, jak měly rozdělená družstva, zmizely a my ny ně marně čekali… Už už to vypadalo, že se vrací – a ono nic. Stromeček už byl dávno nastrojený, dárečky připravené, svíčky už zpola uhořelé a pořád nic.
   Ale dočkali jsme se. Najednou zase byla plná klubovna, závěrečná koleda u stromečku – a pak to nejočekávanější – rozdávání dárečků. Někdo dostal více, někdo méně, ale nebylo nikoho, kdo by nedostal nic. Dárečky těch, kteří na schůzku nepřišli (třeba Pomtiš – prý zlomená noha) si rozebrali vedoucí, nebo je schovali v klubovně. Dostanou je později.
Někteří rodičové po sedmé hodině netrpělivě přešlapovali na chodbě – nakonec se také dočkali. Ne tedy dárečků, ale svých ratolestí – i to je radost.
Na schůzce se moc nefotilo, ale pár snímečků přece…

*******************************************************
Celkový přehled naplánovaných akcí je na tomto seznamu:

A pozvánku na oddílovou nadílku si můžete prohlédnout zde:

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*