Lentilky na výletech, akcích i akcičkách

Lentilky

Druhou polovinu školního roku  jsme měly s Lentilkama ve skautu docela nabitou. Zvládly jsme hrát divadlo, bowling, lozit na stěně i na skále, podívat se do ZOO, na kolech jet do Štramberku, roverské závody i víkendovou výpravu.

 

Divadlo 12. 1. 2014

Některé jsme se už v lednu přidaly k roverům, abychom společne zahráli Vánoční koledu podle předlohy Charlese Dickense obyvatelům Domu sv. Anny.

Bowling 31. 1. 2014

Hned po pololetním vysvědčení jsme se vydaly do Bílovce zahrát si dlouho slibovaný bowling. A protože jel vlak dřív, než bylo třeba, a my se přece nebudeme nudit na nádraží, ještě před bowlingem nás čekala minišifrovačka se slepou mapou.

Stěna 1. 3. 2014

Lozit na stěnu jsme se vypravily pro změnu do Ostravy. Ze samotného lezení moc fotek nevzniklo, tak alespoň jedna ze závěru v pizzerii.

Lentilky na pizze
Lentilky na pizze

ZOO 19. 4. 2014

Při návštěvě Ostravské ZOO nám místama trošku poprchávalo, ale nevadí! Viděly jsme malé slůňátko, spoustu pávů, krmily jsme kozy, houpaly se na houpačkách… No a co, že už jsme trochu odrostlejší, ne? A protože Myška zjistila, že pro ZOO existuje mapa k orientačnímu běhu, tak jsme si orientační běh vyzkoušely.

Fotogalerie

Štramberk na kolech 8. 5. 2014

Původně jsme plánovaly čtyřdenní výpravu, ale ve škole jsme nedostaly volno, takže se čtyřdenní výprava rozpadla na cyklovýlet a víkendovku. Ve čtvrtek nám krásně svítilo sluníčko, pod Trubou jsme si udělaly pár fotek, pochutnaly si na točené zmrzce a Štramberských uších. Cestu zpátky jsme zvládly s malou zastávkou v Příboře, kde jsme si projely si tamní dopravní hřiště (bez bouračky!).

Fotogalerie

Výprava 9.–11. 5. 2014

Hned po škole jsme v pátek sedly na vlak a vydaly se do Luboměře pod Strážnou, kde jsme měly domluvené ubytování v bývalé školce. Večer jsme si na ohni opekly špekáčky a špízy a pak jsme při svíčkách vysypávaly pískové mandaly.

V sobotu jsme se vydaly na celodenní výlet k Maria skále a pak okrajem Vojenského újezdu Libavá zpět.

A protože jsme si v březnu nacvičily lezení a přesto, že se schylovalo k dešti, pršet začalo až těsně před odjezdem, zakončily jsme v neděli výpravu lezením na přírodní skále.

Fotogalerie

Retro Svojsíkův závod 7. 6. 2014

S nejmladším a také jen čtyřčlenným družstvem jsme s Lentilkama pojaly tento závod, určený pro rovery, jako trénink na příští Svojsíkáč. Tak alespoň víme, co ještě zlepšovat a kde si můžeme dát příští rok trošku pohov 😉

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*