Akce v prosinci o Vánočních svátcích

Prosincové akce jsou za námi …hurá do nového roku.
A jak to vypadalo?
Vánoční oddílovka se uskutečnila v pondělí před Štědrým dnem. Sešlo se nás celkem 42 (snad nejvíc za celou dobu schůzek) a také to bylo znát na dárečcích – bylo jich plné tři koše na prádlo. Knoflíci už měli v klubovně zatopeno a tak na zpívání koled jsme se přestěhovali do holčičí klubovny. To se ví, že bylo hodně šumu, děti se těšily na konec schůzky (= nadílka) – ale nic není zadarmo. Naučili jsme se novou slovenskou koledu a přezpívali jsme všechny koledy, které chystáme na Štěpána. Potom převzala uzdu Šmudla s Pirátkami a děti se v pěti družstvech pustili do hry. Mezitím měl Ježíšek (zbylí dospěláci) co dělat, aby nastrojil stromeček a rozsvítil svíčky – a už tu byla družstva , pěkně jedno po druhém, a už se zpívala koleda Narodil se Kristus Pán, a už svítily oči a na rozdělování se muselo rozsvítit velké světlo, protože dárečků bylo moc. A musely se rozdělovat na třech místech… Dostalo se na každého a nebýt netrpělivých rodičů, klidně by mohla schůzka trvat déle. Jenže čas je čas a tak pomalu od těch nejmenších se děti rozcházely, až zůstala jenom úklidová četa a ta za sebou zametla stopy (i podlahy) a spokojeně odcházela domů.
Betlémské světlo – je popsáno v samostatném článečku.
Na Koledy u Jesliček se nás sešlo také hodně. Napočítal jsem jenom 32 dětí, plus dospěláci… A i přes to, že nebyly letos plakáty, přišlo do kostela na 80 diváků. Možná i víc…
Zkoušet jsme začali těsně po druhé, ale buďto toho bylo moc, nebo jsme zkoušeli pomalu – nestihli jsme všechno a tak jsme byli hlavně zvědaví, jak to dopadne. Mezi koledami měly družinky své vlastní programy a hned ten první od Žabek navodil takovou kouzelnou atmosféru, že už nebylo čeho se bát. Jistě, tréma byla – Ostrůvek ve scénce od kluků zapomněl svůj text a tak se z rádia s počasím stalo rádio polámané, ale dobře to dopadlo, rádio Sluníčko s koledami hrálo a to moc pěkně, takže smutný pán si je koupil. Tradiční koledu Spirituálu Bim Bam si už zpívali všichni a lidové koledy také. Celé vystoupení – i s chybami a nedostatky – působilo příjemně a snad udělalo radost i návštěvníkům a rodičům.

Jezevec

********************************************************
I když není sníh, přece jenom se blíží konec roku a s ním prosincové oddílové akce.
První je DIVADELNÍ POHÁDKA v Albrechtičkách (5.12.)
za týden na to VÁNOČNÍ OSTROVY (13.12.)
a pak od prázdninového týdnu až do konce roku:
v pondělí 22.12. VÁNOČNÍ ODDÍLOVKA
ve středu na Štědrý den BETLÉMSKÉ SVĚTLO
a dva dny na to odpoledne tradiční KOLEDY U JESLIČEK
Podrobnosti na obrázku:

Pravidelné schůzky budou pokračovat v týdnu od 5.1.2015 (a hned druhý víkend nás čeká Tříkrálová sbírka…)

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*