Listí a Piškotismus

Sobota 7.11. nás zaměstnala už od rána….před devátou se sešlo u klubovny 6 lentilek, 6 žabek, Sluníčko, 2 RR a 3 veteráni – a spolu s 5 Zajíčky  začalo odhodlaně bojovat s opadaným listím. Bylo pěkně a práce šla od ruky – nutno pochválit hlavně Pegase za preciszní práci, dále Bublu a její tým za samostatnost na levém křídle, Sluníčko za ukázkové odhrabání „za skálou“, Žabky za uskákání listí v kontejneru (a také za to, že to, co vyházely při skákání, zase nahrabaly zpět)… a vůbec celý tým za výdrž a vitalitu.
Když bylo hotovo nahoře, pokračovali jsme na zahradách z klubovny – a v 11:15 byl rozchod.
– Odpoledne ve dvě už jsme přišli do vyhřáté klubovny, kde se zrovna zahojovalo. Obě klubovny přijaly 30 osob, kteří se snažili seč mohli vytvořit nej… věž. Původní plány některých architektů se musely podřídit možnostem stavitelů – v dobrém i opačně, někteří stavitelé baštili – snad ze zoufalství – stavební materiál i maltu, ale nakonec se na stolech objevily více či méně úžasné výtvory. Po vyhodnocení kvalit věží a jejich zdokumentování Myška zorganizovala venku – před poslední soutěží – přestávku na proběhnutí (několik honiček, aby vytrávilo)  a potom odstartovala soutěž v rychlosti pojídání 10 ks piškotů.  Vyhrál Harry a odnesl si domů 5 ořechů z prostřední zahrady.
Soutěžící si pomalu odjídali a rozebírali své stavby, uklízely se upatlané stoly a celkově se dělal pořádek, neúnavní soutěžící hráli ještě venku „Indiána“ a protože se pomalu začínalo stmívat (bylo už od oběda pod mrakem), rozpustili jsme účastníky k domovům. Také s tím, že za necelých 14 dní – pokud bude vítr – naši draci zkontrolují z výšky situaci za starou školou (Veverka)…
Archiv s fotkami zaznamenal to nejpodstatnější z piškotismu…

Jezevec
****************************************************************
Srdečně Vás zveme na 6. ročník akce zvané PIŠKOTISMUS.
V sobotu 7.11. 2015 ráno v 9:00 nejprve pomůžeme s hrabáním listí (výbava: hrábě, svačinka – cca do 11:30)
odpoledne se pak setkáme ve 14:00 ve skautské klubovně, kde za pomocí piškotů, marmelád a nutely vytvoříme nejrůznější stavby.

Balíček piškotů s sebou!

piskotismus

Pozvánky ke stažení zde: piskotismus_pozvanky

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*