Betlémské světlo 2015

Betlémské světlo přijelo letos do Studénky vlakem v sobotu 19.12. ráno.Od té doby bylo dostupné, v neděli jsme je přenesli i do kostela a na Štědrý sen ráno bylo v noře jako v úle – jako první dorazily Lentilky, které dostaly ulici Družstevní. Ale ještě, než odešly, přicházeli další a další – bylo dost problém rozdělit rajóny. Nakonec – protože žabky chtěly chodit pospolu – zůstala část ulice Bezručovy a parcely mezi Sjednocení a kolejemi nepokryté. Příští rok musíme lépe připravit dělení rajónů.
Letos se nezapomnělo na nikoho, kdo si světlo na štědrý den zamluvil – ať už mailem, nebo osobně. A přímo na Štědrý den přijelo poměrně dost zájemců vyzvednout si světlo do své lampičky přímo ke zdroji – ať už z Butovic, nebo Bravantic – takže poselství vánoc snad dorazilo ke všem, kteří si je přáli…

Jezevec
************************************************
Betlémské světlo přivezli v sobotu 12.prosince čeští skauti z Vídně do Brna, kde jim ve svatopeterské katedrále požehnal brněnský biskup.
V sobotu 19. prosince budou skauti rozvážet světlo vlaky po celé republice. Do Studénky je přiveze rychlík Radegast v sobotu 19.12. v 9:07, odkud světlo převezmou Studénečtí skauti, takže potom bude možné vzít si toto světlo z adresy Jiráskova 834, nebo si přinést na 4. neděli adventní lucerničku do kostela (na ranní mši).
Na Štědrý den dopoledne budou naši skauti roznášet Betlémské světlo po Studénce – nezvládneme však pokrýt  celé území, proto prosíme, zda víte o někom, kdo by měl rád světlo na štědrý den doma, zašlete prosím adresu na mail „vita.fr@eamil.cz“  nebo vhoďte lísteček s adresou na Jiráskové 834.
Na Štědrý den se tak na vás nezapomene (platí pro obyvatele Studénky, příp. Butovic a blízkého okolí)

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*