MiQuik 2015

4.–6. prosince jsme se s Lentilkama vydaly do Prahy, kde se konal již tradiční Mikulášský víkend – MiQuik určený pro roverskou věkovou kategorii.

Do Prahy jsme dorazily v pátek po poledni. Na nádraží nás přivítal Maverick, který nám celé odpoledne dělal průvodce. Počasí nám sice nepřálo, ale i tak jsme si prohlídly „povinné“ turistické atrakce jako Pražský hrad, Staroměstské a Václavské náměstí nebo Karlův most. Procházku jsme zakončily v příjemném prostředí kavárny Skautského institutu a poté jsme se přesunuly k Maverickovi, kde nás už čekala i Myška. Maverick nám připravil výbornou večeři (ještě jednou moc děkujeme!), zahrály jsme si hru a šly spát.

V sobotu jsme se vydaly na Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, kde probíhal Mikulášský seminář – série přednášek a workshopů na aktuální zajímavá témata – který byl letos okořeněn návštěvou světového skautského náčelníka João Armando. Jako další na programu byla „Filmová sobota“, opět ve Skautském institutu.

Po náročném sobotním programu jsme si v neděli trochu přispaly a pak se vydaly do předvánoční Prahy na vánoční nákupy. Před odjezdem jsme se stihly ještě podívat na sídlo Junáka na Senovážném náměstí a pak už nás čekala jen ospalá cesta vlakem domů.

Foto z Mikulášského semináře
Foto z Filmové soboty
Naše foto

Hanča

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*