Závody vlčat a světlušek – okresní kolo

Sobota 14.května ráno, nádraží Studénka, 7:55…jsme se sešli.


Vlak jsme si vybrali rychlý (někteří soupeři nastoupili do osobáčku) a v Suchdole jsme myší dírou vylezli přímo naproti areálu. Po registraci bylo chvíli volno = honičky, hry s míčem… a pak nástup. Tam jsme se dozvěděli, že ve zdejším ZOO se nesmí krmit zvířata a že budeme absolvovat všechny klece, které v ZOO jsou. Žabky byly v plné síle (nakonec se k nim přidala i Sloník, která původně měla běžet s klukama), Orlíci udělali hned zrána dobrý skutek – na registraci se totiž dostavili tři kluci z Oder a pro závody je to málo. Tak jim naši nabídli složenou hlídku, která ale nemůže postoupit. Nakonec pod křídla schovali ještě dvojici z Nového Jičína a tak jich pod názvem Citroni běželo celkem 8.
Trasa byla dlouhá přes 4 km, ale těch zvířat! Od klece ke kleci sice vidět nebylo, ale stejně jich bylo na trase celkem 8. Například u Opic byla opičí dráha, u Zeber se stavěla ohrádka pro zebry, u Žiraf museli soutěžící zvířata ošetřovat, pak byla ještě orientace, na posedu luštění… však více napoví fotky.
Po návratu pak čekal soutěžící vydatný oběd (guláš) a kdo měl ještě hlad (než doběhnou ostatní), mohl se dosyta najíst obložených chlebů se šunkou, okurkem, paprikou, sýrem… mňam. A zase hry a doplňkový program (nejoblíbenější malování na obličeje – napoví fotky) a potom před pátou odpoledne závěrečný nástup. Každá hlídka dostala diplom a vítězové obou kategorií dostali po dortu s římskou svíčkou.

Škoda, že ta sobota tak rychle utekla – bylo krásně (i když ráno počasí strašilo) a určitě to stálo za to. A jak to dopadlo? Napoví výsledkové listiny.

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*