BOJ SE! aneb přespání bez maminky

V pátek 9.12.2016 v 19:00 proběhla další…sportovně výtvarná noc spolu s důkazem odvahy v hodině duchů.
Po příchodu do klubovny jsme museli zatopit – moc teplo tam nebylo. A rovnou jsme připravili na vaření – donést vodu, umýt brambory, postavit na plotnu. Pak – než se brambory uvaří – jsme začali hrát Pyrotechnika. Kouzlo hry je v tom, že ořech = výbušnina má roznětku pokaždé někde jinde. Takže – jednou nesmíte při rozlousknutí poškodit poloviny skořápek, jednou nesmíte poškodit jádro a jednou to musíte zvládnout co nejrychleji.  Chvíli jsme to trénovali a pak při hře naostro jsme o dva pyrotechniky přišli. Pracovalo se nožem a po říznutí jsme museli opravit prsty.
Brambory začaly vařit, měli jsme tedy ještě chvíli na Olympiádu. Hrál se turnaj v zimních (hokej) i letních (kopaná) sportech a dokonce i deskových hrách (Skákaná). Zápasy ukončilo zvolání „VEČEŘE JE HOTOVA“ a také uhasnutí olympijského plamene hry ukončilo, proběhlo vyhodnocení (nikdo se neumístil hůře, než na medailovém místě) a usadili jsme se ke stolu. Hrnec s kouřícími brambory, talířky, máslo, cibule, mléko – a loupání opět nožem (už bez zranění) a pojídání a zapíjení – až byli všichni dosyta.
Nato jsme se pustili do „lodiček“ – posloužily nám skořápky z první hry a naučili jsme se jak udělat lodičku pomocí vánoční svíčky. Každý si jich udělal několik. Protože na plotně už stály plechovky s roztaveným voskem, pustili jsme se do tradiční výroby svíček nabalováním. Dařilo se všem a kdyby neběžel čas tak rychle, ještě bychom pokračovali. Ale potřebovali jsme ještě probrat lité svíčky – tak si každý nachystal papírový váleček ze sáčků ze suprmarketu, dole dno zalepil papírem, ten propíchl, prostrčil knot a nalil trošku vosku, aby dno zatuhlo. Když byl knot již pevný, dolil se vosk až do vrchu. A hotová svíčka se dala ven chladnout. Sem tam se někomu podařilo o ještě tekutou svíčku „zakopnout“, ale vosku bylo dost a tak na každého vyšlo.
Ke konci se šturmovalo – blížila se půlnoc, nastala hodina duchů.
Najednou zhaslo světlo, hodiny odbyly 12 a uslyšeli jsme písničku „V domě straší duch“. A potom se vydali kluci po jednom s loučí do sklepa rozsvítit svíčku lebce, která se tam o půlnoci zjevuje. O 3/4 na jednu měli všichni úspěšně trasu za sebou a protože se zprávy o lebce lišily, šli jsme tam ještě jednou jako výprava. Potichu, potmě, s jedinou loučí – lebka tam ještě byla a svítila. Překvapila nás bengálským ohněm.
Ale pak už odbyla jedna a lebka zase zmizela. My se zatím v klubovně chystali ke spánku. Pohádkou na dobrou noc byl tentokrát Noemův horor z lodi, kdy sloni v podpalubí slyšeli podivné zvuky…
A pak tu bylo ráno. Jezevec zatopil, rozcvičku si vzal na povel Ostrov a když se vrátili, uklidilo se spaní a rozprostřela se snídaně. Vánočku s kakaem mají snad rádi všichni. Po snídani se uklidil stůl a splnilo se přání sportovců – vrcholová extraliga v hokeji a ve skákané. Opět až do finále se stupni vítězů. A to ještě stačil Ostrov naučit Sluníčko lodičky.
Měli jsme v plánu ještě splnit jeden bod odborky KUCHAŘ – a to bylo vaření vejce na měkko. 3 minuty stopovali Rudoch a Zmrzka – a vajíčka se povedla. Vařili jsme jenom tři (ostatní chtěli radéji chleba s máslem), ale o svačince před jedenáctou ochutnal vajíčko i Sluníčko.
No a po svačince už nezbylo, než pobalit si věci (ať tu nikdo nic nenecháte!!!) a připravit se k rozchodu. Nakonec jsme to stihli 2 minuty před plánovaným ukončením.
Tak snad ještě pár fotek a těšit se na příští týden na Kam se poděly dárky

Jezevec
***********************************************
V pátek 9.12.2016 v 19:00 bude zahájen další…
ročník tvořivé družinové schůzky s přespáním a troškou strachu…
Jako každý rok se o sebe postaráme (uvaříme si večeři, vyrobíme nějaké dárečky, absolvujeme olympjjské hry, pokusíme se zahnat strach, přespíme, ráno rozcvička, uvaříme si snídani, budeme dál vyrábět a … volné chvíle vyplníme dalším programem.
Co budeme potřebovat: spacák, hrneček, nožík, provázek na knot, KPZ, možná i baterku (ale není nutná).
Kdy se vrátíme domů (jestli se rána dožijeme): Konec schůzky bude kolem 11:30, takže potom.

Pozvánku na akci dostanou děti na družinové schůzce (obvykle je nalepena v sešitku). Pokud ji ztratí, nebo nedostanou, dá se stáhnout a vytisknout na

Jezevec (tel. 552 302 786)

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*