Vánoce 2016

Vánoční svátky jsou za námi. Všechno nejlepší do nového roku …Během vánočního období jsme měli poměrně hodně co dělat.
Ve středu 21.12. se už všichni těšili – Vánoční schůzka začala už za tmy a nejprve jsme – jako každý rok – přezpívali všechny koledy, jak byly připraveny na Štěpána,  a potom začala hra, při které se děti pídily po stromečku. Nakonec jej našli – byl už rozsvícený a po koledě se dostalo i na rozdávání dárečků – těch bylo. Škoda, že letos neměl nikdo foťák.
Neodpočívali jsme dlouho, hned v sobotu, na Štědrý den ráno, začala roznáška Betlémského světla. Jako první si přišly už o půl deváté Víla, Delfínek a Bubla. Hned po nich Vlaštovka, Třešnička a Svétýlko. A po nich kluci – Stromek, Páša a Ostrov. A Kolibříci Bleška, Hvězdička a Kopýtko. Škoda, že nepřišli i další – dvě hlavní trasy Jiráskovu a Bezručku museli pokrýt Koltík se Sluníčkem a Pipi se Sloníkem.. Nádraží si jako obvykle vzal Šíp s Maruškoum ale zůstaly neobsazeny úseky Sjednocení, Lidická, Smetanova, Slezská, Daroňova a Záhumení – příště musíme dát dohromady více hlídek. Ale naštěstí se dostalo na všechny, kteří si světlo dopředu zamluvili.
Před novým rokem nás čekalo ještě v pondělí Koledování u Jesliček – letos posunuté o hodinu později. Posluchačů přišlo hodně a se zpíváním nám vydatně pomáhali. Ke každé koledě běžela na pozadí projekce obrázků a ta dokreslovala sváteční atmosféru. Mezery v kvalitě přednesu nahradily plně bezprostřední projevy účinkujících, ať již dospěláků, nebo dřevařů či našich Benjamínků, kteří šli do Betléma.  Video záznam se sice moc nepovedl, ale jako dokument si můžete atmosféru koledování znovu vychutnat v krátkém sestřihu

Tak ještě jednou
KRÁSNÝ A POŽEHNANÝ ROK 2017 všem skautům a jejich příznivcům.

************************************************************************
Vánoční svátky se blíží, jaké akce se připravují? …
Ve středu 21.12.
od 17:00 do asi 19:30 proběhne vánoční oddílovka, kam si přineste dárečky, hudební nástroj (kdo na něco hraje) a pro jistotu KPZ (kdybyste ji náhodou potřebovali.)

V sobotu na Štědrý den budeme roznášet Betlémské světlo – jako obvykle, sraz v 9:00 u Nory. Mapky s úseky budou připraveny, konec – jak to stihnete. Plánujeme do poledne.

V pondělí 26.12. na svátek sv. Štěpána bude koledování u jesliček. Sraz pro účinkující bude v 15:00 v kostele (pro posluchače o hodinu později – viz plakátek). Po koledování je v plánu divadlo.

Další pravidelné schůzky budou v prvním lednovém týdnu, a již teď se připravte, protože hned o víkendu 6.-8. bude probíhat Tříkrálová sbírka.
Lísteček s plánem akcí                                    Plakátek na koledy
 

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*