S čerty nejsou žerty

družinová akce Orlíků proběhla od Pá 24.11. od 19:30 do So 25.11.Ve vedlejší klubovně ještě probíhala rada a už tu byli první stateční.  Zahráli si zatím stolní fotbal a za chvíli se začínalo. Tak, nejdřív si zatopit – úžasně sehraný kolektiv – za 5 minut v kamnech praská a na plotně stojí hrnec s brambory. Proč ale sedět uvnitř, když venku je tak krásná tma? A tak jsme letošní olympiádu začali maratónským během s prskavkami. Nejen, aby prskavky nezhasly, ale aby se oběhlo co nejvíc koleček!
Po návratu do klubovny jsme ještě pokračovali v olympiádě – letní i zimní (fotbal i hokej). Každý si zahrál a poslední utkání už jsme museli zkrátit, protože brambory byly hotové. Tak, slít vodu, připravit talíře a nože, donést sůl, máslo, cibuli a oloupat si brambor, co kdo sní. Zapíjeli jsme mlíčkem. Za ušima trošku lupalo, ale ještě pár brambor zbylo. Tak, umýt nádobí a ruce – a jde se na vyrábění dárků. To se zatím nesmí prozradit, jakých. Obdarovaní to ale poznají a jiné to třeba inspiruje. Byla to fuška a čas letěl.
Mezitím se už nahřál vosk na plotně a bylo možné zahájit i výrobu svíček. Letos jsme zvolili lité – ale i ty potřebují přípravu. Aby knot dole držel, aby neprosakovaly … no nic není jenom tak. Šup s nimi na chodbu do chladu.
A je tu obávaná půlnoc. Zhasne světlo a po strašidelné písničce začíná příběh o mrtvé dceři zlého lovce, který neušetřil ani kočky. Tam, kde se její tělo nachází, je dodnes slyšet kočičí mňoukání. Zkuste pak vyrazit na stezku odvahy. Kluci si rozlosovali pořadí a první Voltík za chvíli přinesl od strašidelné lebky zlaťák.  Úspěšní byli nakonec všichni, ale už bylo moc hodin a tak jsme se umyli, zuby vyčistili a zalezli do spacáků. Chvilička povídání, kdo čím chce být, pak ukolébavka… ale tu už někteří neslyšeli.
Najednou je venku světlo, někdo píská budíček a křísí oheň v kamnech. Jezevec. A pověřený zástupce (Zmrzka) vyhání kluky na rozcvičku. Běhá se, létá se, protahuje se, posiluje se… a rozcvička končí vlčáckým příkazem – každý den alespoň jeden dobrý skutek. A tak kluci naštípali celou krabici drobného na zátop do holčičí klubovny. Mezitím už se ohřívá mléko na kakao a připravuje se snídaně. Ba stole jsou talíře s bábovkou a koláči od maminek a babiček (moc hodné!! a moc dobré – Zmrzka měl 6 a ještě bráchovi pomohl). Kakaíčko také chutná – tedy to, co po ochutnávce husté čokoládové kaše zůstalo – no zkrátka bezva.
Uklízíme stůl, mejeme nádobí a zuby a chystáme se na dopolední krášlení včerejších svíček. Práce jde od ruky. Za chvíli jsme hotovi a ještě nám zbyl čas na Ovečku a vlky (každý proti každému) – vítězí Voltík, který prorazil Jezevcovu vlčí linii. A než přijdou rodiče, tak ještě na Bílého vlka (ale to už Voltík nestihl).
Je sbaleno, vše připraveno k rozchodu – ale co to? Kde je ta druhá rukavice? Zase prohrabat zavazadla, podívat se pod skříň, pod lavici… nic. Co se dá dělat, jestli se nenajde v zavazadlech, musíme ještě ve čtvrtek provést důkladnější hledačku.
Tak, každému 3 zelené (jde o body ne o kořalku), pokřik a těšíme se na čtvrtek.

Jezevec

****************************************************
družinová akce Orlíků (a kdyby někdo chtěl) – Pá 24.11. v 19:30
– jenom pro nebojácné…
Sraz bude u klubovny a doporučujeme všem vybavení dle pozvánky.
Co nás čeká?
Jako obvykle – sportovní víceboj, vaření večeře, výroba svíček a POZOR – letos i překvapení. Pak kdo si troufne, zkusí bobříka s čertem a následuje povídání na dobrou noc. A ráno budíček, rozcvička, příprava snídaně a další. Konec bude asi o půl dvanácté.
(Zbytek se dospí odpoledne doma)

Jezevec

552 302 786 / 552 302 720

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*