Oddílové chatování aneb kdo je připraven není překvapen

oheň

Vše začalo ve Studénce na nádraží, kde se všichni účastníci expedice sešli a odjeli vlakem směrem do Frýdlantu nad Ostravicí.

Den první:

Po příchodu do základního tábora se naši přátelé Williho Foga ubytovali ve svých stanech (pokojíčcích). Pak proběhla uvítací večere v jídelním stanu a pár slov o naší expedici. Po úvodu následovalo rozdělení do družstev a hledání potřebných věcí, které by se nám mohly hodit s sebou na daleké cestě, a zasedání krizového štábu. Zbytek večera se odehrával v duchu deskových her.

Den druhý:

Chystáme se na velkou výpravu. Po snídani jsme si opakovali základní (ale pro nás důležité) uzly, vzali jsme si svačinu, sbalili batůžky a každý vůdce vyfasoval lano. A hurá na cestu. Na začátku bylo zapotřebí zajistit bezpečnost všech členů.  Proto jsme všechny účastníky výpravy navázali na lana, aby nám náhodou někdo nespadnul do ledových děr, nebo aby neuklouznul z úzké horské cestičky. Zhruba v půli cesty nás zastihla příšerná sněhová bouře a mlha hustá, že by se mohla krájet. Nám to však umožnilo prověřit vůdcovské schopnosti našich horských vůdců a jejich zástupců. Akce probíhala takto: první a poslední člen, navázaný na laně, měl otevřené oči, zbytek expedice měl oči zavázané.  Ale vše dobře dopadlo a všichni členové expedice v pořádku dorazili do poloviny naší cesty. Tam nalezli vhodné a bezpečné místo pro občerstvení a chvilkové vyblbnutí na dětském hřišti. Poté se stoupalo do strmého kopce na nejvyšší bod naší cesty.  Jelikož cesta už byla bezpečná, nebylo dále potřeba jistícího lana. U malého letiště jsme si zahráli hru s čísly a pak následovala cesta zpět do základního tábora, kde po večeři následoval večer plný zajímavých her.

Den třetí:

Po snídani následovalo velké balení (hlavně nic nezapomenout), když jsme zabalili i poslední ponožku, usedli jsme k poslednímu obědu naší expedice. A jak čas utíkal, nezbylo nám nic jiného než se vydat na cestu zpátky domů.

A celá expedice končí, kde začala – ve Studénce na nádraží.

Maruška – Tulipán

Na fotky se můžete podívat na facebooku.

Kdo je připraven, není překvapen

Zveřejnil(a) Skauti Studénka dne Čtvrtek 1. února 2018


„Oddílové chatování aneb kdo je připraven není překvapen“ se bude konat ve Frýdlantu nad Ostravicí od 26. do 28. 1. 2018.

Na akci je třeba se přihlásit – přihlášky dostanou děti na družinových schůzkách.

Sraz: 15.45 na nádraží ve Studénce
Předpokládaný návrat: 15.51 na nádraží ve Studénce

S sebou: spacák, karimatku, vhodnou obuv na ven i do chaty, oblečení na chatu i do lesa, kartičku pojištěnce (popřípadě léky), průkazku na slevu jízdného, KPZ, sešitek a psací potřeby, nožík, provázek, baterku, pití a malou svačinku na cestu, peníze na útratu, doplatek 80 Kč a dobrou náladu.

Jak už napovídá název akce, je lepší, když se na to naše cestování s Willym Fogem pořádně připravíme, než potom brečet nad rozlitým mlékem. Takže se těšte na víkend plný dobrodružství, her a zážitků.

Těší se na Vás Maruška – Tulipán (kontakt: xmajdam@seznam.cz, 723 962 754)

Oddílová chata

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*