Den zamyšlení

V sobotu 3.3. se na faře sešla spousta malých i velkých nadšenců do cestování, kteří se už nemohou dočkat až přijde ta pravá chvíle a oni budou moci hodit batoh na záda a vyrazit na cestu kolem světa. 
A protože každý správný skaut by měl být vždy připraven, nejprve jsme trénovali, jak vyrazit na cestu co nejdříve. Pro naše účely jsme sice batohy sbalili už předem, ale i tak to pro některé nebyla žádná sranda v rychlosti se obléknout, nahodit batoh a zdolat připravenou trasu za co nejkratší čas.

Protože některým se batohy zdály příliš těžké, na konci aktivity jsme je otevřeli, a to byste nevěřili co bylo uvnitř. Spousta nepotřebných krámů jako činky, hračky, sladkosti, přehršel oblečení, a to vše v igelitových sáčcích. Všichni jsme se shodli, že naše cesta by s takovýmto vybavením neměla dlouhého trvání a společně jsme sepsali seznam věcí které jsou na jakoukoliv výpravu opravdu potřebné.

A protože takové cesty se často odehrávají v přírodě, je taky důležité uvědomit si, jak člověk vlastně může přírodě pomoci, aby zůstala co nejdéle stejně krásná jako je teď. Základem může být například třídění odpadu což jsme si při jedné z her taky vyzkoušeli. A kolik se vlastně ve světě kolem nás vyskytuje nepotřebných plastů jsme zjistili, když jsme při poslouchání příběhu o obyčejném výletu museli ulovit dřevo, pokaždé když zazněla nějaká plastová věc, dříve než protější tým.

Protože teploty byly ještě hluboko pod bodem mrazu, takže se do nás i při pohybu zarývala zima, druhou část odpoledne jsme strávili v klubovně, kde se mezitím pořádně zatopilo a na oslavu narozenin skautských zakladatelů nechyběl ani čaj a buchty. A protože jsme slavili den zamyšlení, každý z nás se pořádně zamyslel, jak by mohl pomáhat naší planetě a z oněch nápadů vznikl celý strom ekologických předsevzetí, které se všichni zúčastnění budou snažit dodržovat.

Na úplný závěr jsme se ještě zamysleli nad fungováním našich družinek a oddílu celkově a hurá domů.

Na pár fotek z akce se můžete podívat tady.

Veverka + Kotě


Datum odjezdu na cestu kolem světa se pomaličku blíží, artefaktů přibývá a Willy Fog se už nemůže dočkat až vyrazíme. Jenže co si na takovou cestu vlastně sbalit?

Co je opravdu důležité a co jen zbytečně zabírá místo v batohu? Jak vlastně takové cestování ovlivňuje přírodu? A jak může přírodě pomoci každý z nás? Pokud neznáš odpověď alespoň na jednu z těchto otázek přijď v sobotu 3.3. do cestovatelské základny na faře a všechno se zábavnou formou dozvíš. Navíc si připomeneme narozeniny R.B. Powella a jeho ženy Olave, které připadají na datum 22.2., a společně oslavíme den zamyšlení.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*