RUMBURAK – ZVaS – okres

 

Sobota 5. května – ZVaS okres – drtivé vítězství TERMITŮ !!
Co se vlastně stalo? Po příjezdu do Klokočova našli všichni správné hřiště, prošli registrací a kolem deváté zazněla píšťalka na nástup.
Na nástupu nás přivítal král Hyacint s dcerou Arabelou, kterou zlý Rumburak začaroval, aby nemohla mluvit. Jenže to se přepočítal – asi 150 závodníků se totiž rozhodlo, že najde kouzlo, kterým bude možné Arabele hlas vrátit.
A tak začaly startovat hlídka po hlídce (v 15 minutových intervalech v obou směrech trati) a plnit disciplíny závodu a tím získávat indície k získání kouzla. A co závodníky postupně čekalo?
Vztah k vlasti a skautingu, pak u Červené Karkulky slovníky a jízdní řády (informace), pak se chvíli bloudilo (ale měli jsme mapu, cíl jsme našli) než jsme ve vyvřelé sopce objevili u Dubínka rostliny a živočichy, dál nás u Perníkové chaloupky vítala komunikace a krizové situace, za přechodem přes potok po kládě byl Hloupý Honza a chtěl poradit s turistickými značkami a mapou, pak jsme našli u Sněhurky 3 trpaslíky s rozbitým nosem, vyvrtnutým kotníkem, jeden byl pořezaný a popálený – zkrátka potřebovali první pomoc. Tam se to asi zdrželo nejdéle. A pak už jenom zatloukání hřebíků a skládání papírové čepice (ze čtverce to jde dost špatně) a prolézačky. A pak zkratkou na start / cíl (jenže v cestě stál potok a v něm bahno – sem tam se někdo zablátil). Družstva tak doběhla a dostala ještě čas na doplnění zaklínadla, skládajícího se z šifer . I to se povedlo. A nakonec – netrpělivé čekání na výsledky.
Jak to dopadlo – zatím jenom slovně. Orlíkům jenom o fous unikl diplom (dávaly se od 5. místa, Orlíci skončili šestí). Zato Termiti museli(y – jsou to děvčata) čekat až na úplný konec, neboť první místa se vyhlašovala až jako poslední. To byla radost. I když za středisko nás potěšili ještě i kluci Skokani z Albrechtiček (také postupují do krajského kola – z prvního místa), Panteři z Bravantic (2. místo, také postupové) a třetí v dívčí kategorii – Skokanky, taktéž z Albrechtiček.
Podrobné výsledky jsou konečně dostupné:

A tak odpoledne – někdy kolem půl šesté – princezna Arabela získala zpět svůj hlas a z Rumburaka zbyl jenom chuchvalec peří.
Několik momentků ze závodu napoví, že i počasí bylo vstřícné a že (kromě nejednotného příjezdu do Studénky) se výprava zdařila.

Jezevec

*******************************************************************
Sobota 5. května – postupové kolo závodu vlčat a světlušek v Příboře.

Celou sobotu se bude zápolit proti Rumburakovi a to v Příboře, místní části Klokočov.
Soutěžní hlídky – pokud se nedomluví jinak – budou mít sraz ráno v 7:00 na nádraží ve Studénce.
Výbava s sebou: kroj nebo tričko s šátkem (kdo nemá, dostane půjčit), sportovní obuv )podle počasí případně pláštěnku). Kromě toho soutěžící ocení zápisník a tužku, KPZ, hrneček  a nezbytnou svačinku (+ tatranka nebo nějaký mls). Jedno teplé jídlo bude na místě, stejně jako možnost doplnění pití.
Soutěžní družina by pak měla ještě mít lékárničku, buzolu a pokud to bude možné, dalekohled.

Kdyby někdo zaspal a chtěl to napravit, pak nechť sleduje popis cesty z Příborského nádraží:
„Z nádraží cca 2 km – podél Lubiny podél levého břehu až k mostu (300m), přejít na druhou stranu, za mostem doleva a podél Lubiny po pravém břehu po pěšíně až k silnici na Frýdek (1 km), pod mostem dál podél Lubiny po pěšině až k ulici „Říční“ (vpravo), tam doprava, po ulici Říční na křižovatku (120m, 9. května), tam doleva, na další křížovatce doprava (30m, Osvobození), doprava, po ulici Osvobození 120m, tam to uvidíte.“ + odkaz.

A co se bude dít – to napovídá plakátek pořadatele.

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*