Drakiáda 2018

neděli 11. listopadu od 13:00 hodin se na nebi…nad hřištěm u staré školy objevili první draci. Byli duhoví a protože po obědě začalo foukat, lítali krásně a vysoko. Jenom škoda, že ručně dělaní draci pomalu vymírají. V souboji se objevil jeden Knoflíkářský – ale tomu se zrovna lítat nechtělo.

Naštěstí jsme kápli na dračí hnízdo s vejci. A tak jsme se pokusili je vysedět (= vyrobit malé dráče) a to se všem přítomným beze zbytku povedlo. Na hotová díla se připevnily provázky a asi 15 dráčat se dralo do vzduchu. Jenže – dráčata jsou malá a musí se s nimi něžně, ne jak se starými dračicemi. A tak se stalo, že někteří z novorozenců párkrát havarovali a pak se stulili k velkému drakovi, který také nelítal.
Našlo se však i pár výjimek – třeba dráče od Kolouška – tomu se vůbec nechtělo dolů. Mrskalo se nad brankou a hrálo si s větrem. Ještě lépe a výše létali dráčata Ví a Fí – ti vysloveně soutěžili o prvenství.
Kdo by si chtěl malé dráče ještě vysedět doma, nechť si prohlédne fotky – je tam inspirace.

Venku bylo krásně – a na hřišti se objevily dva hrady. Dvě družstva sestavené z účastníků se snažila soupeřův hrad dobýt dříve, než se podaří soupeřům totéž. Urputný souboj nakonec vyhrálo družstvo s převahou kluků. Ale nakonec i jejich hrad vyhořel… Děvčata boj nevzdala i když už první být nemohla.

 JENOMŽE – maniak, který nás pronásleduje na našich oddílových akcích nám chtěl drakiádu pokazit. Znovu se ozval s další zprávou, kterou umístil do kluboven. Když jsme se pak přemístili ke klubovnám a děvčata a kluci našli list z šifrou od „Tajného ctitele“, pustili se hned do luštění. První dvě zprávy vyluštili celkem rychle, ale třetí část (viz fotky) zůstala včera nevyluštěna.
Už na to nezbyl čas, protože se začal klubat nejdříve malý, pak větší hlad. Venku už hořel oheň a tak není divu, že se s ním pustili všichni se svými uzeninami, rohlíky, chlebem a kečupem nebo hořčicí do boje. A vyhráli jsme.

A ani to nebylo všechno – tajemství večera bylo ještě před námi. Kde se vzal, tam se vzal – zástup malých i velkých gratulantů s dárečky nastoupil k Fí a za zpěvu „Fialka má narozeniny…“ jí postupně všichni blahopřáli. A jaké pěkné dárečky dostala! Z dobrot, které děti donesli, dostal každý kousek, i z krásného a moc dobrého dortu.  Dá se říct, že domů nikdo nešel s prázdným bříškem.
A že nemluvím planě – o tom se může na fotkách přesvědčit kdo chce.

p.s. ještě něco „Pro fanoušky třetí části šifry“ (viz fotky) – našel jsem řešení, ale neřeknu.
Jenom nápověda (pro větší, pro malé to moc není) – nejde o zakódovanou morseovku, nýbrž o binární kódy tabulky znaků ASCI (možná spíše Win1250, ale je to jedno, se základní ASCI to vyluštit jde) – tedy více o počítačovou hříčku, než o tajnou abecedu. Kdo umí převést binární soustavu na decimální, může si přímo vzít kódovací tabulku a podle čísla si přiřadit písmeno. Kdo to neumí, dost se s tím nadře, nebo si najde nějakou rutinku na netu.
Otázku a případně i odpověď je dobré zaznamenat do zápisníku – může se někdy v etapovce s naším maniakem hodit.

Jezevec

*****************************************************************************
neděli 11. listopadu od 13:00 hodin se nebe… 
u hřiště za starou školou zaplní draky a dráčaty. A nejen to. Místní dračice sedí na vejcích a očekává radostnou událost – když budete šikovní, můžete si vlastní dráče „vysedět“ – stačí přinést si provázek. Vylíhlá mláďata jsou ihned schopná letu, takže je budete moci rovnou provětrat.
Pravidla letošní drakiády jsou ale přísnější – létání se může účastnit jakýkoliv drak, do vlastní soutěže o krásu (draka / dračice), délku a výšku (letu) se však mohou přihlásit pouze draci „neprůmysloví“, tj. doma vyrobení.
Létací část akce se koná za příznivého počasí = bez deště a alespoň s mírným vánkem. Kdyby ale pršelo, proběhne v omezeném rozsahu v klubovnách, neboť den D, kdy se vylíhnou dráčata, odložit nelze. A tak si každý, kdo si dráče vysedí, může své mládě odnést domů a vyzkoušet si ho někdy jindy někde jinde.
Pozvánky na akci dostanou členové oddílů ve schůzkách. Kdo nemůže, pozvánka je zde:

 

Předpokládané ukončení: 17:30.

Jezevec / 552 302 786

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*