Poklad pod listím – 2018

V sobotu 10. listopadu od 8:45 jsme začali hledat poklad…Nebyli jsme sami – chvilku před námi ho začali hledat další dobrovolníci. Listí kolem kluboven i kolem kostela se úspěšně hromadilo v kontejneru a na kompostu, ale pořád nic. Počasí bylo nádherné.
Už se blížil závěr – už pomalu nebylo co hrabat – když v tom najednou na prostřední zahradě Stromek s Pášou našli sáček s nějakými zprávami – ale v divném písmu:

Jednotlivé lístečky si mládež rozdělila a s pomocí tabulky postupně vyluštili jednotlivá slova. Pak, když si stoupli do řady a slova v pořadí vyslovili, rozběhla se Bleška k ořechu (měla 7. slovo). Ostatní udělali kolem stromu záchranný kruh (kdyby chtěla spadnout) – ale ona nechtěla. Vyškrábala se až do vršku, kde skutečně nalezla plátěný vak s něčím, co štěrchalo.
Shodila nález dolů (vypadalo to, jako vlkům čekajícím na kořist) a sama slezla bez úrazu. A už nebylo nic jednoduššího, než vak rozbalit, krabičku v něm uloženou otevřít a zlaťáky i bombóny rozdělit na spravedlivé hromádky – zasloužený to podíl z kořisti.

Možná ne všichni, ale ti větší určitě pochopili, že tím skutečným pokladem dnes nebyla ta hromádka čokoládového zlata, ale dobrý skutek, který dnes udělali (přinejmenším Kosat, protože ta čokoládu nemůže…)

Pár dokumentárních foteček z akce:

 

**********************************************
V sobotu 10. listopadu od 8:45 začneme hledat poklad…
 Je skrytý někde pod pokrývkou listí. Myslíte, že ho najdeme?
Sraz je v 8:45 u kluboven – nejlépe s vlastním hráběmi – a úseky si rozdělíme na místě.
A POZOR – kdyby někdo našel poklad dříve (třeba o něj náhodou zakopl), tak si ho neuloupí domů, nýbrž jej poctivě vrátí do klubovny, kde se o něj rozdělí s ostatními pachateli dobrého skutku.

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*