Piškotismus 2019 – Místo činu

piškotismus místo činu

Letošní piškotismus proběhl spíše v komornějším duchu. Ale vezměme to pěkně od začátku. Se staršími skauty a s vedoucími jsme se sešli už v pátek odpoledne na neformální oddílové radě. Na té jsme si povídali o budoucnosti oddílů a závěrem proběhla i volba nového vedení. V klubovně jsme si pak povídali až do pozdních nočních hodin. To nám však nebránilo začít v sobotu časně z rána se zvelebováním klubovny. Uklidili jsme i ty nejzapadlejší šuplíky, vyhnali pavouky a posilněni zeleninovou polévkou nachystali velkou klubovnu na odpolední stavění z piškotů.

Samotný Piškotismus začal hrou na stavbu sousoší (vysvětlování nakreslených sestav), a pak se na základě dopisu Benjamina Byrna rozeběhlo pátrání po ukradeném náhrdelníku. Úkolem detektivových pomocníků bylo převyprávět příběh, který za zmizením náhrdelníku stál, k čemuž jim dopomáhali občané potulující se po farní zahradě. Případ se podařilo rozřešit vcelku svižně a tak jsme se mohli přesunout do klubovny. Tam nás čekalo označené místo činu s několika záhadnými předměty – banán, čokoládový krém, duhovky, nábojnice a vzkaz. Úkolem účastníků pak bylo rozklíčovat příběh, dotvořit scénu svým výtvorem postaveným z piškotů a kompletní příběh z místa činu povyprávět ostatním.

Přestože se nás díky zápasům v házené, díky dovoleným a dalším okolnostem nesešlo mnoho, jak je vidět z fotek, rozhodně nebyla nuda. A tak se těšíme zase na další ročník.

Šíp


Tradiční Piškotismus, tentokrát s podtitulem „Místo činu“, nebude jedinou akcí, která v sobotu 22. června proběhne. Co nás bude všechno čekat?

9:00 Závěrečná oddílovka: Určeno pro členy oddílu. Potkáme se v klubovně, něco si zahrajeme, trošku poklidíme, nachystáme klubovnu na odpoledne, dáme si oběd,…

14:00 Piškotismus: Pro děti, rodiče i známé. S sebou si vemte balíček piškotů a marmeládu nebo jinou jedlou lepivou hmotu.

17:00 Informační schůzka k táboru: Pro všechny, ale hlavně pro rodiče dětí, které jedou na tábor. Podáme Vám bližší informace k táboru, vyřešíme přihlášky a platby. Ostatní s námi můžou posedět u ohně (pokud tomu bude přát počasí a komáři).

Úplný konec akce v cca 19:00.

Kontakt: Honza Friml (Šíp) – 731 184 979

 

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*