Vánoční tvoření

Od pátku 6.12. do soboty dopoledne na oddílové schůzce proběhla výroba přáníček, lucerniček a dalších drobných výrobků na vánoce. Ale od začátku – ve čtyři už bylo v klubovnách zatopeno. V holčičí klubovně na stole se začalo pracovat – balící papíry, lepidlo, nůžky… a zručné ruce Lišky, Slunečnice, Stromka (a samozřejmě dětí) z toho tvořili vánoční dílka. Ruce od lepidla…
Na večeři byl chleba s pomazánkovým máslem a oblohou. A čaj.
A hned po večeři slavíme Nanukovi narozeniny. Kromě dárečků dostal i hobla. A každý kdo chtěl dostal kousek vynikající rolády – čokoládové nebo banánové.
Už bylo tma – a byla připravena hra venku. Ale ještě před ní si její účastníci vyslechli od Lištičky nedokončený horor:
„Jdu špát. Už ležím v posteli a najednou šlyším šklábání. Jdu ke dvežím, otevžu – a tam CHLUPATÁ PŠÍŠELKA!!. „Jdi plyč, chlupatá pšíšelko!“ Zavžu dveže. A jdu špát… A najednou žaše šlyším šklábání. Otevžu dveže – a tam DVĚ CHLUPATÉ PŠÍŠELKY!!. „Jděte plyč chlupaté pšíšelky!!“. Zavžu dveže. A jdu špát. Jenže – jak ulehnu, ušlyším šklábání. Otevžu dveže …“
No, běžte potom hrát noční hru.

Ale přežili všichni a už se chystá k noclehu. Hurá do hajan.

A je tu ráno. Tak, zatopit a připravit snídani. Kluci nanosili uhlí. Snídá se dlouho. A potom si může každý vyrobit lucerničku na Betlémské světlo.
Přichází Koltík s Verčou a přinesli zpěvníčky s koledami. Postupně je zkouší a rozdělují se role na Štěpánské Koledy u Jesliček.
Nesmíme zapomenout na to, že akce v 11 končí a tudíž si musí každý dohledat své věci. Pomalu se uklízí. A děti odcházejí domů. Ti větší pomáhají s úklidem (hlavně Kosatka).
Tak, ještě pozametat, vytřít klubovny a je to. Na Vánoce jsme trošku připraveni.
Lištička jako poslední zamyká klubovnu.

Několik ilustračních obrázků z akce:

***************************
Pátek 6.12. v 16:00 v klubovně – Udělat něco pěkného – to patří k Vánocům.

 Kdo rád něco vyrábí, měl by si na pátek a půlku soboty udělat čas. Bude se tvořit – a hlavními poradci budou Lištička a Slunečnice.
Kdo může, vezme si s sebou skleničku od jogurtu nebo přesnídávky (tak do 0,3 l, na čajovou svíčku).
Kromě materiálu na tvoření bude dobré, když si přibalíte karimatku a spacák  (akce je s přespáním v klubovnách) a možná nějakou malou svačinku na pátek. Jinak jídlo i nocleh jsou zajištěny.
Pozvánky na akci jsou v klubovnách a nebo se na ni můžete podívat tady.

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*