Betlémské světlo

V pondělí 23. prosince naši dobrovolníci hlídali lampičky s Betlémským světlem v Butovicích na náměstí asi od 15 do 18 hodin. Kdo měl chuť a čas, mohl si Betlémské světlo odnést domů již před Štědrým dnem. Případné dárky za světlo jsme stejně jako loni dávali na jednu hromádku s myšlenkou najít pro někoho v obtížné situaci skutečný dárek. Loni se nám tato akce povedla a jak to vypadá, letos to bylo ještě lepší.
   Na Štědrý den pak sedm skupinek roznášelo Betlémské světlo od rána do poledne po Studénce 1. Bohužel – i 7 skupinek je málo na pokrytí celého území a tak byla možnost zapsat si svou adresu na seznam k doručení a tam bylo světlo dopraveno i když byla adresa mimo běžný dosah skupinek. Letos jí využilo 8 zájemců.
    Děti se vracely z Betlémského světla ve sváteční náladě – povídaly, jak se jim po cestě dařilo (i nedařilo), jak si nevšimli zvonku na vrátkách a místní „Tady hlídám já“ je za to prohnal, jak na ně některé babičky už čekaly s vlastní svíčkou… zkrátka zažívaly pocit dárce z radosti obdarovaného. A protože obdarovaní měli pocit, že se za službu musí nějak odměnit, tak si děti přinesly i nějaké ty dobroty a ovoce. A také nějaké penízky – ty pak přidaly k hromádce ze včerejška.
   A co jsme formou „skutečného dárku“ vybrali? Ať mají i ostatní radost z toho, že někomu prospějeme:
         

   A jestli poznáte na fotkách (odkaz níže) svoje děti nebo děti přátel, můžete na ně být hrdí. Nejen za to, že světlo roznášely, ale i za to, že se dokázaly podělit o svůj dárek s někým, kdo to potřebuje, možná víc, než si umíme představit.

***************************
Kdy a kde je možné získat světlo zažehnuté v Betlémě?
 Toto světlo jako každý rok absolvovalo dlouhou cestu. Zapaluje se v Betlémě, poté je dovezeno do Vídně a odsud je pak rozváženo do celého světa.  Brněnští skauti je letos dovezli z kostela sv. Leopolda v sobotu 14. prosince a předali je v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně na Petrově. Tam světlo odpočívá až do soboty 21. prosince, kdy je budou brněnští skauti rozvážet vlaky po celé republice.
Studénečtí skauti budou světlo hlídat od soboty 21. prosince až do svátku sv. Štěpána na adrese Jiráskova 834. Kromě toho budeme Betlémské světlo rozdávat při vhodných příležitostech a to:
22. prosincekostele sv. Bartoloměje po ranní mši svaté (asi v 8:30)
23. prosinceButovicích na náměstí u kašny od 15:00 do 18:00
na Štědrý den je budou děti roznášet ve Studénce 1 po obvyklých trasách a na adresy, které mohou lidé sdělit v neděli 22.12 v kostele, nebo telefonicky na číslo 552 302 720 (ve večerních hodinách).

 

Jezevec / 552 302 720 (večer)

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*