Vánoční oddílovka

V pátek 20. prosince v 17:00 jsme zahájili speciální oddílovou schůzku. Zvláštní byla i tím, že většina přítomných nepřišla s prázdnou, nýbrž přinesla něco malého pro Ježíška. A šup s tím do koše.
Zatopili jsme, židle a lavičky přesunuli do dívčí klubovny a ještě dříve, než si stačili všichni všechno říct, začalo koledování. Zkoušeli jsme písničky, které budou na pásmu koled na Štěpána v kostele.
Tahle část bývá někdy únavná – letos to přežili všichni bez pohromy. A už je Knoflíková četa vyhání, aby se dobře oblekli a připravili se na chodbě na hru. Stromek s Pášou ještě ladí pomůcky (prskavky na maraton) a rozdělují pro družstva. A už přítomní vyklízí klubovny a dělají radost jejich okolí.
To je doba pro Ježíška – musí dát stromeček do stojanu, ozdobit ho, připravit svíčičky, prskavky,,, a hlavně přivléct dva plné koše dárečků. Jak je všechno na místě, v klučičí klubovně se zhasne a jsme tu jenom při svíčkách, jak za starých časů.

Pořadatelé hry nás kontrolně krátce navštíví – neshledají závad – a sdělí nám, že těsně před příchodem nám někdo dá znamení, aby zbytečně nevyhořely prskavky a tak.
A my se jistíme – aby nás hráči nepřekvapili – dáváme do chodby kroniku, kam se každý před vstupem musí podepsat. Do vyznačeného pole až po čáru. Pegásek jásá, že se podepsala jako první… tedy vlastně ano, jenomže mimo vyznačené pole.
A už jsou tady. Rozsvěcení svíček a zažíhání prskavek není úplně synchronizováno, kouzelnou atmosféru to nijak nenarušuje. A zpíváme Narodil se Kristus Pán…

Hned po písničce rozsvěcíme světlo (plánovaný čas již skoro uběhl – dárky se musí rozdávat pokud možno rychle). Ti, co umí číst, pomáhají s balíčky, ostatní slouží jako pošta než si každý balíček najde svého majitele.
Dětem září oči „Víš, co jsem dostal?…“ . Není tam ani trezor s penězi, ani luxusní auto, přesto každý cítí, že na něho někdo myslí.

Tak alespoň pár dekoračních fotek pro vzpomínku.

Přicházejí rodiče, děti pomalu mizí a zůstávají jenom ti větší. Pomáhají s úklidem a společně se těšíme na příští rok. A na Vánoce doma.

Však se zase uvidíme na Štěpána.

Jezevec

***************************
V pátek 20. prosince v 17:00 bude speciální oddílová schůzka.
 Kdo včas přijde, může si s námi zazpívat koledy pro Štěpánské koledování u Jesliček. Knoflíkové si také připravili vypečenou hru, která – jestli jste byli hodní – skončí nadílkou.
Tak si nezapomeňte vzít na schůzku nějaký ten dáreček pro svoje kamarády – určitě jim uděláte radost.
A co k tomu dodat – snad jenom že pozvánky jsou v klubovně a kdo se tam nedostane, může nahlédnout zde.

Končit budeme kolem 19:00 a kdyby někdo potřeboval něco telefonicky ověřit, může zkusit kontakt na Stromka 705 281 167.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*