Skautské plesání 2020

Sobota 8. února 2020 v kulturním domě v Albrechtičkách ve dvě odpoledne začíná maškarní ples. Spousta krásných masek – princezny, kouzelníci i ježibaby, hastrman, bojovník ze Star Wars… a mezi nimi zase želvička, chobotnička, dotěrné mouchy nebo celé hnízdo myšek. A také 3 mušketýři, Pipi, skupina Retro, indiánka s římským legionářem, zebra..
Po úvodní promenádě,  představení masek a krátké volné zábavě následuje další ročník tanečních – obvyklá Mazurka, valčíček, polka. Ve druhém kole pak Letkis, čardáš a Kačer. To vše proloženo hrami – mety z novinového papíru (kterých je o 1 méně, než tanečníků) musí bát obsazeny jakmile přestane hrát hudba. A met pomalu ubývá – urputný boj o postup do finále rozhoduje až kámen-nůžky-papír. A po dalších tanečních zase Kdo se nedotkne lana? To se pořád snižuje a tanečníci musí pod ním. Výhodu mají malí. A bez tykadel nebo klobouků.

Zase volná zábava.  Mezi tím se dají koupit zákusky, bufety nebo třeba párek v rohlíku.

Kdy se bude prodávat tombola? Za tři minuty. A také ano.
Už je vyprodáno.
Losuje se zase po čtyřech. Každá barva vyhrává. Ceny jsou pěkné a už se blížíme do finále (talíře koláčů, kroket, kopací míč a nakonec famfáry a DORT).
A ještě není konec – celou donu mohli dávat účastníci hlasy masce, která se jim nejvíce líbila. Kdo vyhrál?
1) Chobotnička, 2) překrásné dvě Mouchy, 3) nomen-omen, tedy čtyři Myšky barvy šedé s narůžovělýma ušima (děti si vyráběly svépomocí) a další – hastrmánek, želvička,…
Na každého se dostala drobná odměna.

Bál pomalu končí, ne tak plesový den.

*
Následuje úklid za vydatné pomoci starších dětí. A připravuje se večerní ples. Kolem stanu se rozsvítí hvězdy, hoří tam táborák, na stožáru vlaje vlajka…

Ples začíná ve 20:00. Na samém začátku moc účastníků není. Ale pomalu se to naplňuje. K tanci hraje M-trio. A už se nachází odvážné páry…
K jídlu jsou řízky i tak žádané topinky. Pití zajišťuje tradičně bar – a návštěvníci si ho chválí. Nejen proto, že je upravený a velice dobře vybavený, ale i pro pestrý obsah. Samozřejmostí jsou míchané nápoje.
Tančí se, čas letí – a už se také prodává tombola. Ta je po celý ples rozložena na klavíru v malém sále (a naštěstí nedopadne jako ve filmu „Hoří, má panenko“).
Ještě 3 písničky a už se postupně losuje na 45 cen. Vítěz první ceny nemusí ráno nic péct – ten koláč stěží snědí za dva dny.
Je po půlnoci, muzika hraje dál. A kdo ještě může, tančí. Poslední večeře – za 15 minut jídelna zavírá.

Úklid je naplánován na ráno 9:30. Chvilinku čekáme na klíče. Místo očekávaných mátoh se dostaví dobrovolníci v plné síle a úklid jde od ruky. Vracíme sál do původního stavu, přepravujeme nápoje a bedny z baru, v kuchyni se umývá, sál se zametá, nakonec se vytírá v baru, na schodech a v chodbě. Zbytky minerálek a ovoce z baru se rozděluje a ve čtvrt na 12 – jsme hotovi.

Zamykáme kulturák a těšíme se na další ročník.

Jezevec

************************************************
Sobota 8. února 2020 v kulturním domě v Albrechtičkách
 se připravuje každoroční skautské plesání a to takto:

 – Odpoledne ve 14:00 bude zahájen další ročník MAŠKARNÍHO PLESU pro děti (do věku 100 let).
 Tanečky, hry, soutěž masek, výuka tanců, tombola, občerstvení.
Vstupné dobrovolné.

Večer ve 20:00 zahájíme SPOLEČENSKÝ PLES, na který jsou všichni srdečně zváni. K tanci i poslechu hraje skupina „M-TRIO“. Samozřejmostí je možnost občerstvení – ať už pro hladové, nebo pro žíznivé.
 Kromě toho budou dostupné sladkosti (bufety) a nemine nás ani Půlnoční tombola.
 Pokud se vše povede, bude prostředí velice podobné loňskému (a to nejen díky Lukášovi).

Vstupné 85 Kč.

K účasti na obou plesech zvou pořadatelé.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*