Dětský den 1.6.2024

Sobota 1.6. na Dělnickém… dopoledne bylo pěkně, včerejší den si vzal déšť s sebou. A tak pod vedením Lištičky začala příprava, stavba stanu, natahování lana atd.
Po obědě v jednu jsme začali připravovat ostatní disciplíny. Svítilo sluníčko. A po druhé se už začalo soutěžit. Nejdřív skautky, pak si ale začali troufat i ostatní děti a to od mrňousů co sotva uzvedli sekeru, až po …náctileté, co vypadali spíš na rodiče. Zápasili o bombóny, jako ti nejmenší. A co na soutěžící čekalo? Vodní střelnice, Setonova hra (se žlunou), Katův špalek, další hra pana Setona – tentokrát Pamatovací desítka (někteří pozorní získali bod hned při prvním odkrytí, ale byli i velcí, co uspěli až při šesti či sedmi), dále Lanová překážka, Šifry a Poznávání přírody a za plotem na hřišti Hvězdička s Lístkem komandovali Lukostřelbu.
Ke čtvrté hodině přešla decentní přeháňka (pořadatel Lukáš jí říkal „na 10 minut“, trvala asi 20) a po ní vystupovaly magioretky, šermířim Jiu-Jitsu, tanečnice základní školy, na hřišti pak byl opět bazén s koulemi, co se v nich dá chodit po vodě, skákací hrad, občerstvení a dost hlasitá kapela, někdy s texty, které se moc pro děti nehodily, nuž tak.
Mraky šly většinou kolem – od východu na západ – až kolem půl páté přišel takový jeden mračoun. Většina lidí se schovala pod střechu, skauti si vlezli do táborového stanu, pár nás zůstalo pod lípou a čekali jsme až to přejde. Déšť přešel, bylo už kolem páté, to obvykle končíme, ale ještě se našlo pár bojovníků o bombóny, takže nezbylo, než to tam vydržet až do 3/4 na šest – to už končili i další atrakce, takže jsme ty naše sbalili také.
Liška s Bleškou rozdaly na 80 soutěžních průkazek, na které si děti vyzvedly 125 bombónů (za každé 3 splněné disciplíny jeden).
Na konec jsme rozmontovali stan a naložili do tranzitu M-Zone, odvázali lana, sbalili luky a terč…
Zkrátka – po nás žádný binec nezbyl.

Pár snímečků z akce:

Tak zase napřesrok.

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*