Tříkrálová sbírka 2016

Letošní koledování vycházelo na středu… ale sraz jsme si dali v sobotu 9. ledna v 9:00 u nory. Tedy většina, protože někteří si svoje úseky začali obcházet již v pátek. Jako obvykle nám pomohli i kamarádi z Bílých hadů.
Výsledky sbírky opět vykazují nárůst – akce se pomalu dostává do podvědomí a ukázalo se, že sem tam dávají i lidé, kteří dříve nedávali. Samozřejmě ne všichni – týká se to hlavně „bohatších“ novostaveb – setkáváme se i s tím, že jakmile vidí koledníky, vejdou do domu a „pro nikoho nejsou doma“,  Ještě horší bývá, když z okna pokřikují: „Že se nestydíte…“, nebo „Tři Králové byli ve středu, dnes už to neplatí.“ a dokonce „Tady je soukromý pozemek. Mám na vás zavolat policajty?“ – ani se nechce věřit, že by byli tak neinformovaní…
Naštěstí – dětem, zvláště jdou-li ve skupince – to zase až tolik nevadí. Berou to jako realitu, prostě to tak je, a jdou dál, kde mají dveře otevřené. A dokonce se kromě příspěvku do sbírky najde i nějaká malá koleda pro děti. Čokoládka, mandarinka… (to máte vidět to dělení na konci „štace“. Co nejde rozdělit na místě, schová se na schůzku – aby se všichni víc těšili.

Jak vypadaly některé skupinky a jestli byl sníh, je vidět na pár fotkách.

A kolik jsme letos vysbírali?

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*