Skautské plesání

Co se dělo v sobotu 9. února 2019 v kulturním domě v Albrechtičkách?
Maškarní bál

Po druhé odpoledne se rozběhl dětský maškarní ples. Za slavnostního pochodu promenádovali po sále masky – od velkých (Pracovníci ŘSD) přes nejmenší (Vodníček, Víla) až po dospěláky (Piráti, Klaun…). Na seznamu k bodování masek bylo uvedeno 67 dětských masek (ale určitě tam nebyli všichni).
Během programu měl každý návštěvník možnost dát svůj hlas některé z dětských masek a také některé z dospěláckých.
Aby program byl pestrý se starali Pat a Mat. A to nejen hry (kam se zapojili ve velké míře i rodiče), nýbrž i několik lekcí tanečních (Mazurka, Letkis, Čardáš, Kačer).
Kromě programu byl k dispozici i fotokoutek, kam chodily jednotlivci, rodiny i skupinky masek pořídit si veselou fotku.
Nesmíme zapomenout ani na občerstvení – klaun a pracovníci ŘSD (hoši) obsluhovali na baru, pracovnice ŘSD a dvě královny ze Tří Králů.
Vrcholem celého plesu byla bohatá tombola – pořadatelé byli nuceni vydat další sérii losů, protože zajímavé byly nejen hlavní ceny (Dort, Rybářský prut s povolenkou, Kopačák …) ale i ceny drobnější (šachy, plastelíny, zápisníky, čokolády, voňavé i nevoňavé svíčky a další).
A hned po tombole – jak bývá dobrým zvykem – bylo vyhodnoceno bodování masek. Mezi dětmi zvítězily Pindruše, mezi velkými Pat a Mat. Nejlepší masky
Čas vyhrazený pro maškarní bál utekl jako voda a prakticky hned po jeho skončení začali pořadatelé připravovat večerní společenský ples.

V malém sále vyrostl skutečný táborový stan (bez plachty), z projektoru se šířila modravá záře pohybující se noční oblohy, na různých místech se objevily záhadné nápisy šifrovací hry, příchozí dostávali speciální vstupenky…
Společenský ples
začal ve 20 hodin docela nenápadně. Několik pýrů tančilo, ostatní si povídali a navštěvovali dobře vybavený bar. Návštěvníků pomalu přibývalo a provoz zahájila i kuchyně. Co chybělo – byly topinky s přílohou, které letos nahradily hermelíny v housce. Stejně jako topinky v minulých letech všechny zmizely.
Večeře v jídelně chutnaly znamenitě.
Kolem desáté vplul na sál ve dvou vstupech taneční pár s ukázkami klasických tanců (což mnohým přítomným párům snížilo sebevědomí). Tento pokles však netrval dlouho – posíleni jídlem i nápoji se znovu vrhali do tanečního veselí. V potemnělém sále se začaly objevovat svítí náramky – znamení toho, že se prvním úspěšným luštitelům podařilo odhalit tajemství skryté v šifrách.
Abyste si nemysleli, že se na plese jenom tančilo – byla totiž vyhlášena soutěž v plnění bobříků (pořadatelé připravili netradiční náplň jednotlivých bobříků).
Kolem půlnoci se svět zastavil a losovala se tombola. Nic nevadilo, že někteří nevyhráli – budou mít o to větší štěstí v lásce.
Ani konec tomboly neznamenal, že s plesu odejdete s prázdnou – především pro ty, kdo splnili některého z bobříků. Překvapivě nejlepší v bobřících byla Jana – porazila druhého Koltíka s 6 bobříky celkem o 5. Akorát byla smutní, že se jí nepodařil bobřík plavání (vypít 1/2 litru tekutiny na ex – většinou se soutěžilo v pivu, málokdo v lihovině a občas někteří i v nealko). Ale i tak byla se svým výsledkem spokojená.
Muzika hrála dál a tak se nezávazně tancovalo…
Ráno se nás na úklid sešlo tolik, že jsme sál opouštěli uklizený již kolem půl dvanácté – takže obědvali již všichni doma. A to je dobře.

Jezevec
**************************************************
Sobota 9. února 2019 v kulturním domě v Albrechtičkách…

se připravuje každoroční skautské plesání a to takto:
– Odpoledne ve 14:00 bude zahájen další MAŠKARNÍ PLES pro děti.
Tanečky, hry, soutěž masek, výuka tanců, tombola, občerstvení.
Vstupné dobrovolné.

Večer ve 20:00 zahájíme SPOLEČENSKÝ PLES, na který jsou všichni srdečně zváni. K tanci i poslechu hraje skupina „My dva“. Samozřejmostí je možnost občerstvení – ať už pro hladové, nebo pro žíznivé.
Kromě toho budou dostupné sladkosti (bufety) a nemine nás ani Půlnoční tombola.
Chystá se i malé překvapení – snad se povede.
Vstupné 75 Kč.

K účasti na obou plesech zvou pořadatelé.

Jezevec (jménem střediskové rady)

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*