Ivančena 2014

Sobota 26.4.2014 – 7:50 na nádraží
Výprava na Ivančenu se povedla. Počasí sice …

zpočátku trošku strašilo – už cestou přibývalo deště a mžení. Když jsme ve Frýdlantu vystoupili z vlaku, mírně pršelo. Rozdělili jsme se na „velké“ a „malé“ a velcí vyrazili v několika vlnách pěšky po modré značce. Malí kluci chvilku sledovali velké kluky (než se pro ně vrátilo auto, které odvezlo malé holky) a pak se svezli do Malenovic.
   Pršelo celou cestou nahoru, chvíli i v sedle. Ale viděli jsme v dálce na kopcích svítit sluníčko – snad přijde i sem.
Po slavnostním programu u mohyly jsme se vyfotili – to už nepršelo. A kolem půl jedné jsme vyrazili zase dolů. A to už sluníčko svítilo. Až domů.
   Cestu nahoru i dolů jsme si užili (Knoflíci o něco více – šli dolů celou cestu až do Frýdlantu) a vůbec nám nevadilo, že Lysá hora se dnes neukázala (byla pořád v mracích).
  No a na závěr celé akce pár snímečků

Sobota 26.4.2014 – 7:50 na nádraží
Každoroční výstup k mohyle na památku nacisty popravených skautů…
 
   Na webových stránkách IVANČENY se můžete dozvědět něco z historie i současnosti mohyly.
Pojedeme společně vlakem ze Studénky. Z Frýdlantu pak pěšky směr Malenovice – Lysá hora. (pro drobotinu bude možnost využít zvláštní autobus nebo autodopravu z Frýdlantu do Malenovic). Zpět pojedeme opět vlakem, z Frýdlantu 15:16 (kdyby ujel, tak 16:15) a návrat by měl být v 16:47 (17:52).
Vybavení s sebou: oblečení dle počasí, kroj (nebo alespoň krojové tričko a šátek – kdo má), dobrou obuv, svačinu + pití (na půlden), KPZ a 50Kč (na vlak a autobus).
Pokud děti nedostanou lísteček s pozvánkou na schůzce, dá se k tisku stáhnout.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*