Výprava na Severní pól

Dne 28.2. se vypravila studenecká šestnáctičlenná výprava… naleznout ztraceného a nejspíše i zraněného Amundsena, který se vypravil na Severní pól.
Výchozí stanicí bylo nádraží ve Studénce kde zkušení polárníci pod vedením Bilba a Pomtiše nastoupili do vlaku, který nás dovezl až co nejseverněji to šlo. Následně byli polárníci seznámeni s okolnostmi. Při výstupu dvakrát poznali, jak je severní mráz krutý. Při snaze dorazit k pólu nám také utekli psi, které jsme museli stopovat, a následně spacifikovat. V pozdních poledních hodinách jsme dorazili na samotný Severní pól. Poněvadž jsme byli na pokraji sil, museli jsme odložit pátrací akci. Čas který jsme tímto získali, jsme plně využili k dobití sil. Následovně jsme se přesvědčili, že počasí je mnohdy největší nepřítel. Amundsena jsme hledali dlouho, ale po jeho nalezení jsme zjistili, že je skutečně zraněný. Chudáček si zlomil nohu a nemohl chodit. Naštěstí jsme všichni zkušení polárníci a zdravotníci, a tak pro nás tato nepříjemnost nebyla problém. Amundsen byl ošetřen, všichni jsem nasedli na sáně a jeli pryč z tohoto nehostiného místa. Ve Veřovicích jsme opět nastoupili do vlaku, který nás odvezl do Kanady. Zde naše putování prozatím končí. Amundsen se musí plně uzdravit, a my musíme zůstat s ním.

Podívejte se na fotky! >zde< 

*******

Minule jsme na Hawaii zachránili teplo a teď je na čase zachránit někoho dalšího! Proto neváhejme a pojeďme společně zažít nová dobrodružství na Severním pólu!

11004879_794147113974081_1648890220_n

Pozvánky ke stažení zde: zvadlo_pol

3 komentáře

  1. Nechápu – tučňáci nemají se severním pólem nic společného. Asi jste na druhé polokouli a Amundsena tam nenajdete….

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*