Šalamounovy ostrovy

Dne 16.5. 2015 jsme se spolu s ostatními námořníky vydali na Šalamounovy ostrovy, abychom porazili místní mistry ve vaření. I přes počáteční pesimismus některých vedoucích se děti sešly v hojném počtu, kterým nás mile překvapili.
Hned po příchodu byly děti pomalovány dle tradic kmene. Stařešinové kmene uvedli děti do kuchařské soutěže „O zlatou vařečku“, která tentokrát byla zaměřena na brambory. Děti se vyznamenaly. Rozdělání ohně pro ně nebyl oříšek a proto není divu, že už po půl hodině udělaly první várku čaje. Poté se vrhly na škrábání brambor a zeleniny. Okolo jedné hodiny se vrátili stařešinové z kmene zhodnotit hlavní chod. Děti jim naservírovaly vařené brambory a kousek smaženého masa a jako dezert dostali chipsy (s chilli a grilovacím kořením…). Druhou částí programu se stalo vaření pudinku. Děti nejprve musely najít všechny ingredience, které byly rozmístěny po celé zahradě. Hotový pudink smíchaly s jablky a piškoty. Stařešinové se znovu přišli podívat, co děti ukuchtily a předali jim „Zlatou vařečku“. Poté následoval rychlý úklid, zahrálo se pár her od Indiána, cukr-káva-limonáda až po záchranku a fotbal, během toho byla možnost opéct párky.

Fotky si můžete prohlédnout  >zde<

*******

Sláva námořníci!
Po poslední návštěvě Severního pólu jsme malinko zabloudili… Ale teď už nás vítají obyvatelé Šalamounových ostrovů a vyzývají nás na souboj ve vaření!
Tak co? Zvládneme je pohostit tak nevídaným způsobem, aby zůstali zírat a věnovali nám svoji trofej – Zlatou vařečku? Čím víc nás bude, tím větší máme šanci!!

zvadlo

 

Pozvánky ke stažení zde: zvadlo_tisk

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*