Sněhem a ledem za odborkou

V neděli 29.1.2017 v 9:05 začala akce na nádraží ve Studénce…Do vlaku nás nastoupilo 12. Venku foukalo, ale začalo svítit sluníčko, tak bylo příjemně. Ještě ve vlaku jsme se rozdělili do dvojic a začali plnit úkoly ze zápisníčku (třeba sehnat vousatého pána).  V Kopřivnici jsme vystoupili a zamířili k výchozímu bodu – koupališti. Jenže tam byl sníh…
Tady začala vlastní výprava do neznáma – čtveřice nesly zapálenou svíčku (a že ji bylo těžké zapálit) až k pokladně koupaliště. Tam všechny (až na dva vylosované) postihla sněžná mlha (museli si zavázat oči šátkem). Šťastlivci, kteří ještě trochu viděli, si pozapojovali své družstvo a vydali se na trasu. Nejprve podle navigace, pak podle značek. Jenže hned na prvním rozcestí jedno družstvo sešlo ze značky směrem ke hradu. Naštěstí je dozor upozornil a vrátili se na správnou cestu.
Cesta k nejvyššímu bodu byla hodně obtížná – nejen sníh, ale i různé jiné lesní překážky úspěšně bránily rychlejšímu přesunu. Nakonec i přes druhé přehlédnutí se obě družstva dostala na Bezručovu vyhlídku (Voltík do ní dokonce klepl čelem) a zamávali z vrcholu stavby.
Následný odpočinek se svačinou byly zasloužené. A už se nám chtělo dál…
Pak po hřebeni až pod Pískovnu (cestou bobování na lopatách). Tam se odehrála obrovská prehistorická bitva, kdy Mamut honil Tygra, Tygr zase Opočlověka a Opočlověk lovil Mamuta. Při jednom obratu se dokonce obě družstva zmýlila a stalo se, že člověk honil tygra (ale to bylo blbě a body se nepočítaly). Po bitvě se šlo po severozápadní straně k hájovně, potom na Janíkovo sedlo a tam jsme na mapě objevili místo nazvané Neznámo. Vyrazili jsme k němu – a našli je. Byl to vrchol sjezdovky (- tam byla ještě „ledová past“ na které si od Páši až po Sloníka mnozí namleli) a pro nás signál připravit si lopaty. Cesta dolů byla rozhodně rychlejší, než ta nahoru.
K místnímu bazénu jsme trefili. Do vody 29°C teplé se vrhli všichni hned ze sprchy a pustili jsme se do plnění vlčka / světýlka plavce. Kluci se vyznamenali – z 5 disciplín splnili Zmrzka, Páša a Voltík všechny, Sluníčko 4. Děvčata přišla na řadu za chvíli a i ta se snažila – Kopýtko i Beruška odešly s plným počtem bodů, Modroočko se třemi. No a pak už byla volná zábava – od vířivky, přes dětský bazén, žraloky ve velkém bazénu až po doopravdické plavání. A pak sprcha, ručník, oblékání (sem tam někdo něco v šatnách zapomněl), sušení vlasů… a svačina ve vestibulu. A automat na nápoje… kdo nevydržel, narval do něj mince, jenže dvě nepozorné ruce zase nakoupené kakao vylily na podlahu (a udělaly nám tak ostudu – chudák paní musela vytírat).
Z bazénu jsme vyrazili právě včas, aby se ještě někteří krátce povozili ze svahu před budovou a potom abychom zaútočili na Penny market, který nám stál v cestě. I ten jsme však zvládli – vlak nám neujel.
Ve Studénce už na nás čekali rodičové a ratolesti, které zůstaly na nádraží bezprizorní, jsme rozvezli naším dostavníkem.
Že se výprava povedla, se můžou zájemci přesvědčit na fotkách.

Jezevec
***************************************
V neděli 29.1.2017 v 9:05 na nádraží ve Studénce…
se sejdou ti, kteří mají zájem splnit si vlčka nebo světýlko PLAVCE. Ale než svůj pokus uskuteční, absolvují cestu vláčkem, potom sněhem a ledem do neznáma. Proto si s sebou vezměte nejen plavky a ručník (a mýdlo a hřeben a …), ale i teplé oblečení, svačinu a pití, pro jistotu KPZ a nebude-li vám zavazet, tak i lopatu na sáňkování. Návrat plánujeme v 15:51 (podle JŘ)
Jezevec
552 302 786

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*