Svojsíkův závod 2017 – základní kolo

Albrechtičky, 6. května 2017 od 7:00se rozběhlo Základní kolo letošního Svojsíkova závodu. Přihlášeno bylo celkem 30 hlídek – 12 chlapeckých a 18 dívčích., A to nejen ze středisek okresu Nový Jičín, ale i z Frýdku.
Přípravy byly včera do noci… Z rána bylo pošmourno – v 7:00 v areálu ještě stála voda.
Ale pak se už začali scházet soutěžící. Nejprve se zaregistrovali a kolem půl deváté byl zahajovací nástup. Tam se dozvěděli další podrobnosti o závodě a šup šup – první hlídka na start. Trasa dlouhá nebyla (kvůli vodě na lukách), ale zdržovalo ji 8 stanovišť (viz Výsledková listina), na kterých se dalo získat celkem 242 bodů (ale to neměl nikdo). Mezitím se pomalu spravovalo počasí směrem ke sluníčku. Poslední hlídka už vybíhala na trasu za sluníčka někdy kolem půl jedné odpoledne.
Jakmile hlídky doběhly, čekal je další úkol – vyhodnotit výtvory modulu „Před závodem“. Hvězdičky od Malého prince potom znamenaly další body.
Soutěžící, kteří zrovna nebyli na trati, měli jiný doplňkový program a to od možnosti navštívit naučnou stezku Kotvice, přes muzeum Dřevěnka, sportovní hry s míčem i bez, stolní hry až např. po kostkovou věž. Většinou vítězil balón.
A už se blížil doběh poslední hlídky, Mezitím se snědlo 12 chlebů, 150 rohlíků, asi 15 kg klobásek a párků, 2,5 kg sýra, vypilo se 25 litrů čaje, něco kávy a dalších pochutin… Už jsou tu. Odevzdávají průvodku, startovní číslo a odcházejí na poslední modul hodnocení závodu. Mezitím se počítač moří s výsledky – je to jasné, a nejprve pro kluky, pak i pro děvčata se vyplňují diplomy. Šárka píská nástup – na kterém se dozvídají družiny svoje celkové umístění, dostávají upomínkové předměty a postupující hlídky s diplomy i drobné věcné ceny. Uvidíme, jak se jim bude dařit na krajském kole (za měsíc v Kopřivnici). Po skautské hymně je rozchod a hlídky postupně odcházejí domů. Nebo ještě se pokochat lužní krajinou – je tak krásně.
Ne tak pořadatelé – ti likvidují následky pořádání, bourají stanové hangáry, uklízejí materiál, postupně odváží vypůjčené věci, zametá se, vytírá se v klubovnách i na chodbách ubytovny. A jde to od ruky. Je kolem 1/2 6 a život se z areálu postupně vytrácí. Až zbude jenom Vojtek, hlídající zavazadla Bravantických skautek, které si vyšly na procházku kolem Odry.
No a  jak celé závody dopadly?
Děvčata ze 2. místa postoupila do krajského kola, klukům se postup v dravé konkurenci nepodařil. Snad příště…
Výsledkovou listinu si můžete prohlédnout po kliknutí na butonek:

Že se den vydařil, je vidět i na fotkách pořízených během závodu.

Za podporu děkujeme nejen pořadatelům, ale i Moravskoslezskému kraji, který akci podpořil ze svého rozpočtu významnou finanční podporou.

Jezevec

******************************************
SZ17-okres
Albrechtičky, 6. května 2017 od 7:00
se koná základní postupové kolo Svojsíkova závodu (na okresní úrovni). Závod je určen pro starší děti (12 – 16 let) a my do něj máme přihlášeny dvě hlídky – Minometnou četu a Knoflíky.
Členy obou hlídek upozorňujeme, že na místo (Albrechtičky 53) se musí dostavit do 8:00, aby mohli regulérně startovat.
Ostatní zájemci z řad členů mohou přijet také – ať již pro povzbuzování, případně výpomoci jako spojky, nebo jinou záslužnou činnost. Nejlepší by bylo také do 8:00, ale pokud by to nestihli, mohou přijít i později. Podle harmonogramu by měl být slavnostní nástup v 8:15 a předpokládané ukončení v 18:30. Během dne budou mít účastníci a pořadatelé zajištěno jedno teplé jídlo a čaj.
Držme našim hlídkám palce.

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*