Svatováclavský kros

V pondělí 28.9. na svátek sv. Václava se i přes nepřízeň počasí odehrál tradiční závod trojic. Ráno trošku mžilo, na první termín nás bylo u školy málo. Ale vyrazili jsme.
V době registrace a startu to už bylo veselejší – tedy ne s počasím (chvílemi nepršelo, chvílemi drobně pršelo), ale s účastí. Plná klubovna – nakonec se zaregistrovalo 15 hlídek, z toho 10 trojčlenných (soutěžních do 34 let), 3 trojčlenné (48 a 2×55 let), pětičlenná (74 let) a vícečlenná (3 děti, rodiče + pes).
První start – 10:28. Čas na trati se předpokládal 1 hodinu a 20 minut (ve skutečnosti se nakonec pohyboval 1 hod. 6 minut do 1 hod. 50 minut). A pak už to šlo ráz na ráz – po 5 až 7 minutách další a další. Družstva absolvovala disciplíny: Pexeso / Strágula / Košíkovou / Hod fazolí / Rybičky / Obří prak / Krabice / Kostičky / Létající talíře / Lávky a síť / Váhu / Počítání oveček a Kroket, kde získávali postupně slova, která potřebovali do tajenky. Čím více slov, tím větší šance. Ale ani méně úspěšní nebyli ztraceni – na posledním stanovišti, kde se tajenka luštila, si mohli za handicap 30 sekund „koupit“ chybějící slova. Asi byli letos šikovní – nejhorší handicap by 4:30.
Poslední nesoutěžní pětičlenná hlídka doběhla a protože výsledky se počítaly průběžně, netrvalo ani 5 minut (= čas na vypsání diplomů) a byl slavnostní nástup, kde se zveřejnily nejprve významné údaje (věk nejmladší a nejstarší soutěžní hlídky, časové rozdíly atd) a poté i pořadí hlídek. Nejlepší v obou kategoriích získali diplomky, všichni ostatní soutěžící pak účastnické lístky a drobné věcné ceny. Asi jsme byli hodní, protože ke konci závodu a po cestě domů nepršelo. Přišlo to, až jsme už byli doma v suchu. A slavnostní nástup zakončila Lipnická famfára.
Něco foteček je dostupných na odkazu

a výsledková listina, případně – kdo by chtěl znát tajenku, tak klikněte níže.
      
Tak se těšíme zase za rok. A mohlo by i být víc sluníčka (ale i tak to byl fajn den).

*********************************
pondělí 28.9. na svátek sv. Václava je v plánu tradiční závod trojic.
Sraz je v 8:15 u školy Fr. kard. Tomáška – pro ty, kteří chtějí jít na mši. Ostatní v 9:15 tamtéž.
Užitečné vybavení – KOLO, na mši kroj, na závody oddílové tričko a sportovní obuv. Pláštěnku pro případ deště, nějakou svačinku a pitíčko. A kdo má, tak KPZ – může se hodit.
Pokud nemáte sestavenou trojici, nevadí – doplníme ji při registraci na místě.
Pro zájemce z řad rodičů – je možno soutěžit i mimo vyhlášenou kategorii, např. maminka, tatínek, dítě (i nemluvně) – akorát se musíte smířit s tím, že hlavní cenu nevyhrajete. Na pěkné umístění ale určitě dosáhnete.
Podmínkou účasti je přítomnost alespoň jednoho člena hlídky při registraci, tj. v 10:00, u klubovny v Albrechtičkách.

Níže je malá pozvánka a plakátek pořadatelů.

Plakátek

Jezevec  /  kontakt 732 717 244

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*