Čekatelský kurz Mraveniště 2020

O víkendu 20. – 22.11.2020 proběhla závěrečná část čekatelského kurzu Mraveniště 2020.   Od pátku od asi 17 hodin se na virtuální základně sešli kromě jednoho všichni frekventanti a instruktoři letošního kurzu tolik pronásledovaného vládními nařízeními a zákazy. Nakonec se tedy kurz uskutečnil „distančeně“ (módní slovo) a podle reakcí zúčastněných se povedl.
V přednáškovém sále bylo skoro vždy plno, program se téměř dokonale dařilo dodržet a přitom byl prostor i pro diskuze. Nechyběla ani virtuální „čajovna“ (s tím rozdílem, že za běžného režimu se čaje připravují centrálně, takhle si ho každý připravil sám) a tak jsme v jednotlivých klubovnách v menších skupinkách rozebírali záležitosti, které se nás týkají. Je sice pravda, že výměna zkušeností tváří v tvář má trochu jiný rozměr, ale i tady bylo vidět, že nikdo nechce být pasivní. A že se všichni těší na zrušení nouzového stavu a normální život.
Zdánlivé maličkosti dodaly kurzu další kouzlo – třeba ukončení dne, při svíčkách, první večer zpívaná skautská večerka, druhý večer Mravenčí ukolébavka s kytarou – jenom škoda, že IT nedovolí zpívat všem (kvůli časovým prodlevám bylo lepší vypnout mikrofon). Ale svíčky i poslech se daly sdílet bez problémů.
A tak, když jsme se po intenzivním víkendu loučili, vyvstal dobrý nápad – nejen tedy pobídka dokončit podmínky zkoušek co nejdříve, ale – bude-li to možné – v únoru příštího roku udělat přídavnou víkendovku s předáváním dekretů na základně v Kopřivnici.

Čekatelky mají – jako každoročně – svůj web Mraveniště 2020 / Mraveniště ONLINE

Takže – díky pořadatelům a Kosatce budeme držet palce, ať se úspěšně probije až k dekretu.

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*