Podzimní oddílovka (+ listí)

V pátek 12.11. od 18.00 se scházeli účastníci na místě podle Stromkova návodu.

Ten sám tam ale nebyl – zkolila ho kovidová karanténa. Já tam v pátek také nebyl, ale co jsem se dozvěděl, to doplňuju:
Pátek:
Začátek akce jsme zahájili hrou potmě. Pro účastníky neznámou – Ruskou schovkou. Místo pikání se staví jednoduchá stavba ze dřeva, hráči mohou ukončit hru rozkopnutím stavby. Po hře jsme šli zpátky do vyhřáté klubovny, kde byly připraveny různé druhy čaje. Zahráli jsme si různé hry (včetně deskovek). Potom po večeři (chleba s máslem, šunkou a zeleninou, zájemci si pochutnali i na kuskusu s tuňákem) ještě přišlo na společnou hru ve velké místnosti. Poté jsme se přesunuli zpět do družinových kluboven. Někteří se uchylovali k spánku, další pak v sousední klubovně ještě potichu klebetila nebo hrála deskové hry.
Sobota:
V sobotu ráno jsem vstával dřív – abych stihnul obvyklé úkoly (krmení, nakupování aj) a byl včas u klubovny. Bylo takové podzimní „inverzní“ ráno – zima, mlha… Ale vyklubalo se to, takže když jsem přijel ke klubovně a otevřel vrata pro kolečka, viděl jsem už nocležníky, jak – zřejmě již po snídani – usilovně hráběmi shromažďují listí.
Postupně se přidávali všichni nocležníci a k nim ti, co přicházeli ráno. Velkáči šli ke kostelu (tam už včera brigádničili jiní, ale trochu tam zbylo). Ostatní pokryli horní a prostřední zahradu – pod kaštanem, pod vrbou, pod ořechem – a postupovalo se směrem ke kompostu. Tulip s Pájou se vrhly na zahrádku. Paní Sloníková přivezla ještě jedny kolečka, takže se nemuselo čekat. Jak byla jedna kolečka plná, přistavila se druhá. Práce šla od ruky (některým víc, některým méně – kolem desáté přišla Fí, že si máme vzít kluky, že tam lítají po schodech a že jich má plné zuby). Tak na chodník nastoupily Termitky a těm to šlo moc.
Mráček neměl hrábě, tak si v nestřežených chvílích hrál s balónem ve velké klubovně. Pak ale pomáhal sedět na kolečkách, aby při jízdě nepadalo listí. A trochu i hrabal s půčenými hráběmi.
Také se tam objevili Pegásek a Šíp – přivezli nově nakoupený materiál a spolu se Světýlkem ho ukládali do skříněk.

Blížil se konec (cca 10:45), už se dočišťovaly zbytky u záhonků, zahrádka byla také odtravněma (Tulip, Pája), zryta (Páša) a meduňka přesazena (Šíp), větev z ořechu uříznuta (Páša), kompost plný listí… a že se vyfotíme. Jenže chyběly Termitky. Když se našly, zmizeli kluci. Ale tentokrát to nebylo kvůli lumpárnám – pomáhali ještě na zahradě u nové fary nosit listí do kontejneru a nejoblíbenější činnost – udusávat listí v kontejneru. Takže – nakonec se všichni našli a vyfotili.
Po kliknutí na fotku uvidíte ještě pár dalších obrázků.

Sobotní pomocníci

Někteří odešli domů ještě před opékáním ale ti, co zůstali, nelitovali. Páša zažehl oheň.  Kdo zapomněl buřt, dostal za odměnu z erárního nebo z dárku paní Sloníkové, hrála se vybiša, opékalo se a špekáčky se dochucovaly hořčicí, kečupem z obchodu, ostrou čili (chilli) omáčkou a skvělým domácím kečupem (Fí). Topinky byly samozřejmostí.
Po jídle se ještě chvíli hrálo (až Zmrzku bolela noha – ale to se stává a doufejme, že to nebude nic vážného) a povídalo a pak začali postupně pomocníci odcházet. Až tam zůstali Pegi a Šíp aby dohlídali oheň.
A byla jedna odpoledne. Sluníčko hřálo… 

Jezevec
************************************
pátek 12.11. v 18.00 proběhne listopadová oddílovka s přespáním.
Blíží se zima a nejen proto je potřeba okolí naší klubovny zvelebit a zazimovat. Zahrajeme si hry venku i vevnitř, popijeme čajíčky a ráno nás bude čekat náročný úkol – pomoci nejen s úklidem listí. Tímto bychom chtěli požádat o pomoc i dobrovolníky z řad rodičů a přátel skautingu. Sraz na samotné hrabání bude v 8.30 u kluboven. Vybavení – na Pá: spacák, karimatku / na So: lehké hrábě na listí. (Kdo zůstane na opékání – uzeninku nebo alespoň krajíc na topinku).
Budeme rádi když přijdou i děti, které z nejrůznějších důvodů přespávat nebudou. Po odvedené práci bude opět následovat hra. Vše stihneme do oběda (cca. 11.30), ale kdo bude chtít může si s námi ještě opéct i buřty.

Kontakt: Stromek – 705 281 167

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*