Předvánoční oddílovka

V sobotu 4. prosince ráno v 8:30 se v klubovně děvčat (vytopené skoro do horka) sešli účastníci vánočního tvoření. K práci voněl čaj a dokonce pořadatelky (Liška a Slunečnice) napekly svačinku a nakrájely jablíčka.
Hlavní výtvor se skládal z barevných bavlnek – taková malá čepička. Růzbonarevné čepičky vypadaly jako korunky k princeznám. Ale nebyla jenom práce – na vyvětrání rozdala Liška mapy s pokyny a děcka vyrazila do terénu luštit šifry. Vrátili se všichni, šifry byly vyluštěné, úkol splněn. Pokračovalo se kreslením a barvením váčků na drobnosti. Mezitím se objevil Koltík s kytarou a Zajíčkem (a malým Boříkem) a měl s sebou koledy – tak jsme si jich pár zazpívali (co kdyby se letos Štěpánská povedla, člověk nikdy neví). Zpívalo se i dál, při práci. Poslední výtvor pak byl stromeček z papíru – vypadal vánočně ani se nemusel zdobit. Takže – když už víme, jak na to, můžeme si jich na vánoce doma nadělat víc.
No, ale čas nám utekl, pustili jsme se tedy do balení, loučení a úklidu. A po dvanácté už byli všichni na cestě domů.


Jezevec

***************************
V sobotu 4. prosince ráno v 8:30 v klubovnách proběhne vyráběcí oddílovka. Bude tam Liška se Slunečnicí a děti, které budou chtít pomoci vyrobit pf na koledy u jesliček, snad i jiné drobnosti a možná i roztomilý stromeček. A také nám Lištička slibuje nějakou hru, tak se těšte.

Zatím nám nařízení dovolí, ale vezměte si s sebou pro jistotu roušky nebo efefpé.

Liška a Slunečnice

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*