Betlémské světlo 2021

Betlémské světlo je plamínek, který putuje napříč Evropou … Jak ve čtvrtek odpoledne v Butovicích , tak na Štědrý den ve Studénce vedle školy bylo možno zapálit si vlastní Betlémské světlo. Chodili lidé sami, ale i ve skupinkách a s dětmi. Členové oddílu měli role rozděleny a s drobnými výpadky se jich zhostili výborně (evidence počtu, zapalování, rozdávání záložek, záchrana větrem sfouknutých lampiček, dokonce i „propagace“ s plakátky). Tam, kde zrovna pověřený člen chyběl, zaskočila neprodleně náhrada. A tak se na všechny zájemce dostalo a měli jsme radost, že i když jsou už druhým rokem podmínky „bojové“, přece jenom se najdou lidé, kterým světlo zapálené v Betlémě a dovezené rakouskými skauty na hranice s českou republikou, pak dále našimi skauty rozvážené po celé republice, udělá radost.
Loňský deštivý Štědrý den letos – alespoň z rána – vystřídal bílý sněhový poprašek, tedy zase jednou bílé vánoce.
Fotek sice není moc, o to více bylo lidí – skoro dvojnásobek proti loňsku.
I letos věnujeme získané dobrovolné příspěvky na nákup Skutečného dárku – co to bude letos se rozhodne n oddílové radě a určitě to zase zveřejníme.


V poledne jsme rozdílení ukončili a ještě zavezli světlo dvěma žadatelům domů. I na Štědrý den se mohou dělat dobré skutky.
Tím to ovšem neskončilo – lidičky, kteří nás obdarovali finančně (do skleničky, za světýlko) vlastně pomohli organizaci „Člověk v tísni“, které už každoročně tento obnos zasíláme s tím, že vybereme některý ze skutečných dárků z nabídky. Svět naruby neobrátíme, někomu však přece pomoci můžeme … Letos vybírala Kosi a svůj výběr podložila textem:
Betlémské světlo je sice za námi, ale jeho impakt se projeví i nadále. Vybrané penízky byly použity na Skutečný dárek od neziskové organizace Člověk v tísni pro zlepšení budoucnosti lidí, kteří to nejvíce potřebují. Děkujeme vám za zkrášlení předvánočních svátku a těšíme se na vás příští rok. Skauti Studénka.

Jezevec

*********************************
Betlémské světlo je plamínek, který putuje napříč Evropou …
určitě jej znáte, každý rok před Vánocemi se připomene. A kdo by si chtěl osvěžit paměť, může se podívat třeba sem.
Skauti ze Studénky přispějí do celostátní akce tím, že – s ohledem na omezení – budou rozdávat světlo ve dnech 23. prosince v Butovicích a na Štědrý den ve Studénce.
Kde a kdy nás najdete:
– 23.12.2021, náměstí Republiky, od 15.00 do 18:00 hodin
– 24.12.2021, náměstí T. G. Masaryka, od 9:00 do 12:00 hodin (vedle bývalé školy TGM, nyní FKT)
Kdo by nemohl v uvedené termíny – ať už ze zdravotních či jiných důvodů – a Betlémské světlo chtěl na Štědrý den doma mít, může se obrátit telefonicky na 731 837 163 (pokud možno do 20. prosince). Pokusíme se individuální rozvoz zajistit (plošné roznášení není zatím možné).


A ještě další možnosti:
– pokud byste chtěli věnovat více úsilí získání světla, je možné si je zapálit přímo od brněnského skautského kurýra a to na nádraží ve Studénce v sobotu 18. prosince v 9:04 ráno (zde plán rozvozu, případně přímo jízdní řád vlaku).
– na nedělní mši 19.12. ve Studénce (7:30) je možnost zapsat svou adresu na seznam, kam bude rozvoz na Štědrý den individuálně zajištěn, případně si již donést lucerničku s sebou, bude tam možnost si Betlémské světlo rozsvítit (čajové svíčky budou na místě).
– Betlémské světlo bude také k dispozici na adrese Jiráskova 834 ve Studénce (od soboty 18.12.2021 odpoledne až do Štědrého dne).

Kosatka a Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*