Tříkrálová sbírka 2022

Od 1. do 16. ledna probíhá tradiční Tříkrálová sbírka. Žabky se zapojily už od středy, přímo na schůzce. Pokladničku začaly plnit u rybníčka. Na to navázali Orlíci ve večer Tříkrálový (čtvrtek) a Termiti v pátek. Tentýž den nám pomohli se sbírkou i Bílí Hadi. Zmrzlá sobota coby hlavní den pokryla většinu zbývajícího území a povolala „do zbraně“ napříč družinami všechny zájemce. Také díky tomu jsme obešli úseky dříve – skupinky si vzájemně pomíhaly. Termosky s teplým čajem, křída, kalendáříky a cukry… – s touto výbavou se vyráželo.
A koledníci po návratu? Ti se vraceli spokojeni, neboť kromě zaplněných pokladniček si přinášeli i další koledu, kterou bylo potřeba před rozchodem spravedlivě rozdělit.
Ještě pár úseků zbývá, snad je do soboty také zvládneme.
Je příjemné, že nemyslíme jenom na sebe. Ještě příjemnější je, že děti nedělají tuto „službu“ z povinnosti, ale že to berou hravě a zdá se, že je to docela baví. I když vidina vykoledovnaého bohatství (především naturální, ta mimo kasičku) určitě hraje svoji roli také.
Pár obrázkových střípků je už k dispozici v naší foto-kronice.

A postupně doplníme i další informace.

Jezevec

*****************************
Od 1. do 16. ledna probíhá tradiční Tříkrálová sbírka.
Zapojíme se i letos? Podmínky jsou proti loňsku příznivější, takže se zdá se že ano.

Termín pro většinu koledníků bude sobota 8. ledna 2022. Sraz bude v 9:00 u Jezevčí nory (Jiráskova 834), pokud se vedoucí skupinek nedohodne s koledníky jinak (termín, čas i místo).

Jezevec / 552 302 720
Fialka / 732 717 244

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*