Ivančena 2022

V sobotu 23. dubna jsme se s našim oddílem vydali na tradiční výstup ke skautské mohyle Ivančeně. Z Frýdlantu jsme vyrazili do hor před devátou hodinou. Ranní mráčky se už stihly rozplynout, den byl čím dál teplejší, a to nám přineslo různé ztřeštěné nápady – třeba hned v Malenovicích jsme prozkoumali alternativní trasu přes vyhlídku z vršku u kostela.

Na známé zastávce na velké louce jsme se tentokrát odpočívali mnohem déle než kdy jindy a užívali jsme si slunečného počasí při hraní na ninje, vlky a medvědy, při válení sudů a při různých dalších hrách. Díky tomu jsme samozřejmě nestihli slavnostní ceremoniál u mohyly, což nám ovšem příliš nevadilo. I tak jsme se na Ivančeně potkali se spoustou skautských bratrů a sester. Přidali jsme na mohylu své malované kameny, doplnili vodu v lesní studánce, zakřičeli družinové pokřiky a vyrazili dále – letos jsme zvolili trasu z Frýdlantu do Ostravice.

Kousek za Ivančenou jsme však opustili plánovanou trasu přes Lysou horu a odbočili jsme na vrstevnici pod vysílačem. Byla to volba více než skvělá, protože jsme kromě jednoho spícího pána potkali jen motýly, a mohli jsme si bez spěchu vychutnávat krásné výhledy. Některým z nás bylo až tak příjemně, že si zuli boty a šli bosi. Na severním úbočí nás sice překvapil hluboký sníh, ale i ten jsme zdárně překonali a do Ostravice jsme naboso docházeli už všichni.

Cestou se s námi zapovídal mimo jiné i známý lysohorec Ján Čupa a spoustu úsměvů přinesla i výzva na objímání cizích lidí. Plánovaný vlak jsme stihli skoro akorát, a tak jsme před soumrakem byli zpátky ve Studénce. Teď už nezbývá než se těšit na další rok, dalších ztřeštěných nápadů jsme cestou vymysleli víc než dost.

Fotky z výstupu najdete v galerii.

Šíp


sraz: sobota 23. dubna před 7:30 na nádraží ve Studénce

s sebou: větší svačinu a něco k pití, na sebe boty a oblečení do hor, skautský kroj nebo šátek, pro jistotu pláštěnku, kamínek na mohylu, 100 Kč účastnický poplatek

návrat: pravděpodobně 18:51 na nádraží ve Studénce

co se bude dít: přidáme se ke kamarádům skautům z celé republiky na každoroční výšlap k mohyle na Ivančeně (trasa z Frýdlantu přes Lysou Horu do Ostravice cca 19 km)

Zodpovědný vedoucí: Jan Friml – Šíp, 731 184 979

www.ivancena.cz

Pozvánka Ivančena 2022

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*