Svatováclavský kros

Ve středu 28.9. na svátek sv. Václava nám počasí přálo…

Sluníčko se konečně prodralo z mraků a tak se po slavnostní mši v kostele na start dostavilo 19 družstev, z toho 14 soutěžních a 5 „rodičovských“. O půl jedenácté odstartovala hlídka č. 1 a po ní v 4 – 5 minutových intervalech další. Některé hlídky se zdržely na trati necelých 70 minut, rekord trati udělali Myšáci (start.č. 7) – 2 hodiny a skoro 13 minut.
A v čem se soutěžilo?  Názvy jednotlivých discilin napoví: stavba z kostek / řetěz / přechod řeky / míčky a frisbee / balancovadlo / páska / kroužky / loďka / přenášení miny / míčky a lavory / kasíno / kostka / rybolov / kuše / lušťovka. Komu je to málo, může nakouknout do fotogalerie. A ještě lépe – když už to nestihli letos, příští rok se určitě zúčastnit. Stejný de, stejnou hodinu jenom jiný rok.
Trať letos vedla takto:

Na konci byla jako obvykle disciplína s tajenkou – kdo chce zkusit, tady ji máte:

Pro netrpělivé, nebo komu se to zdá těžké až neřešitelné, dočtěte do konce – tam je řešení.
A jak dopadla jednotlivá družstva?

Na vysvětlenou: družstva bílá jsou regulérně soutěžní. Družstvo zelené je soutěžní s nejnižším věkem. A družstva růžová obsahují alespoň jednoho rodiče. (Nejstarší byli Moravci, start. číslo 2).
A ještě, než prozradíme tajenku, odkaz na fotogalerii:

Krásný den jsme zakončili slavnostní famfárou a pak už jenom cesta domů. Někteří vyčerpaní sdělili rodičům, že dnes už žádná práce, dnes už se bude jenom odpočívat… Tak je soutěžení zmohlo.
Proti minulým letům ještě jedna změna – letos neodešli ani pořadatelé s prázdnou. Dostali děkovný list – obrázek od  Mýdla. Pochybovače ujišťujeme, že to bylo až po vyhlášení výsledků a NEMĚLO to vliv na pořadí hlídek, nakonec Husky to může potvrdit (vyhodnocoval výsledky).
Pořadatele to moc potěšilo a abyste z toho také něco měli, naskenovali jsme obrázek i pro vás.

A úplně na konec – asi to potřebovat nebudete, ale jenom pro kontrolu – to slíbené řešení tajenky:
      
Pro menší děti ještě přikládáme pár omalovánek – lze je stáhnout a doma vybarvovat.

Jezevec

**************************
Ve středu 28.9. na svátek sv. Václava je v plánu tradiční závod trojic.

Sraz je v 8:15 u školy Fr. kard. Tomáška (TGM).
Je také možné dorazit do 10:00 k ubytovně Kotvice (ale po vlastní ose) – pro ty, co nechtějí na mši svatou.
Užitečné vybavení – KOLO, na mši kroj, na závody oddílové tričko a sportovní obuv. Pláštěnku pro případ deště, nějakou svačinku a pitíčko. A kdo má, tak KPZ – může se hodit.
Pokud nemáte sestavenou trojici, nevadí – doplníme ji při registraci na místě.
Pro zájemce z řad rodičů – je možno soutěžit i mimo vyhlášenou kategorii, např. maminka, tatínek, dítě (i nemluvně) – akorát se musíte smířit s tím, že hlavní cenu nevyhrajete. Na pěkné umístění ale určitě dosáhnete.
Podmínkou účasti je přítomnost alespoň jednoho člena hlídky při registraci, tj. v 10:00, u ubytovny Kotvice v Albrechtičkách.

Pozvánka:

Plakátek:

Kontakt během závodu: 608 442 114 (Páša)

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*