Rodinné odpoledne v jedničce

V sobotu 27.5. už ráno od 9 hodin začali členové Čety a jejich vedoucí tréning na stavbu tábora. Najednou u plotu hřiště vyrostl podsadový stan… a spolu s tím další členové týmu připravili několik stanovišť pro odpolední účastníky.
Pak byla pauza na oběd a před půl druhou se začali scházet pomocníci ke stanovištím. Disciplín bylo celkem 7 – „znalosti přírody – ptáci“ / „štípání placiček“ / „vodní střelnice“ / „šifra“ / „lanové překážky“ / „Balů“ a „lukostřelba„.
Kolem druhé přecházelo postupné toulání kolemjdoucích do soutěžení – Liška se Světýlkem vydávaly průvodky se jmény a pak už děti plnily úkoly. Za splněný úkol bylo razítko do průvodky, za 4 razítka bylo lízátko. Byli i tací, kteří hráli „o čtyři razítka“, ale většina hrála poctivě, splnili všechny disciplíny a pro lízátko si šli až poté. Rozhodčí byli nekompromisní, ale milosrdní – např. někdy bylo potřeba trošku posunout palebnou čáru, aby soutěžící trefil cíl, nebo přidat jednu ránu při sekání placiček. Ale to patří ke hře.
Nakonec se absolventům disciplín rozdal skoro celý sáček lízátek, jinak řečeno – placiček na sekání bylo 140, zůstalo jich 37. I když budeme počítat mínus 5 (pro jednoho fanouška zamilovaného do štípání – přišel si (už bez kartičky) vyžebrat pár placiček a rozštípal je na padrť), tak nám stále vychází skoro stovka soutěžících.
Počasí vyšlo nádherně, ostatní program byl pestrý a tak asi nikdo neodcházel nespokojen. Když jsme kolem půl šesté začali pomalu rušit překážky, probíhala právě tombola a po ní ještě vyhrávala kapela… Tak zase za rok.
Pár snímků ze skatských stanovišť najdete v našem albu

****************
V sobotu 27.5. ve 14 hodin u hřiště (Dělnický dům)  bude zahájena akce pro děti, kterou pořádá Spolek rodičů Jednička. My se účastníme tradičně a na akci organizujeme několik stanovišť s různými hrami a skautskými prvky. Dopoledne v 9:00 bude příprava stanovišť, sraz pořadatelů je pak ve 13:30 tam tak, abychom mohli ve 14:00 přijmout první soutěžící.
Pro jistotu si s sebou vezměte tužku/propisku/fixku a KPZ (kdyby něco). Ti, kteří budou u stanovišť, si na sebe vezmou skautské tričko (ale to si mohou vzít i ostatní členové oddílu) a šátek.

Plakátek na akci najdete zde:

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*