Betlémské světlo

Betlémské světlo a bílé vánoce …

napadl sníh (odhrnování trošku skřípalo) ale v Butovicích na náměstí, na stanovišti u kašny, v sobotu odpoledne v 15:00 skauti nabízeli Betlémské světlo. A vydrželi tam až do 18:00. Pak se lucerny, svíčky a skleničky převezly do „jedničky“ aby na Štědrý den (= hned v neděli ráno) v 9:00 umožnili rozsvítit si Betlémské světlo zase lidem za Studénky. Začínali jsme na náměstíčku v parku TGM ještě ve sněhu, ale vzhledem k teplotě (asi +8°C) šel sníh rychle dolů. Nicméně – zájemci chodili (někteří i vícekrát, jak se jim to zalíbilo). V poledne už někteří strážci světla viděli zlaté prasátko (možná to nevypadá, ale ta mokrá zima byla dost vlezlá, vyrobený sněhulák se pomalu nakláněl, jak odtával), zkrátka už se všichni těšili domů a na večeři s první hvězdou.
Ta sice dnes vidět nebyla (kvůli mrakům), hřál nás ale dobrý skutek a to, že si lidé na Betlémské světlo – jako na novodobý symbol Vánoc – začali zvykat.

Několik letošních snímků

Taktéž děkujeme za všechny dary v podobě dobrovolných příspěvků, které jsme opět použili na Skutečný dárek a které jistě pomohou potřebným nejen z Česka. A kam konkrétně penízky putovaly, se můžete podívat ve fotogalerii (viz výše).

Jezevec

***********************************************
I letos skauti zajišťují roznášení Betlémského světla.
Plamínek odebraný z věčného ohně, který hoří v jeskyni pod bazilikou Narození Páně v Betlémě v centrální části Palestiny, představuje symbol míru, lásky, naděje a přátelství. Rozvoz světla zajišťují skauti a skautky z celého světa.

Do České republiky ho od roku 1990 z Rakouska dovážejí brněnští skauti. Z Brna pak jede vlaky do celé republiky, kde další šíření zajišťují místní skauti.
Letos si budete moci vyzvednout Betlémské světlo v kostele sv. Bartoloměje ve Studénce 1 v neděli po mši (17. i 24.12.) a nebo – jak je patrno z plakátku níže –  v sobotu 23.12. od 15 do 18 hdin v Butovicích na náměstí, případně v neděli na Štědrý den od 9 do 12 ve Studénce 1 v parčíku TGM u školy FKT.

Pokud vám zdravotní stav nedovoluje abyste si sami přišli pro Světlo – a přesto byste je rádi měli na Štědrý den doma – ozvěte se prosím telefonicky na 732 717 244 (Fí – Jana Frimlová), dovoz na Štědrý den dopoledne zajistíme.
Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*