Den zamyšlení

Skauti z celého světa slaví 22. února Den zamyšlení. Tohoto dne se narodil zakladatel skautingu, sir Robert Baden-Powell a jeho žena. V tomto duchu se měla odehrávat i naše víkendovka. Aspoň takový byl plán…

Sobotní ráno bylo plné deště a už to dalo tušení, že účast nebude nikterak valná. Sešlo se nás celkem 8, z dětí pouze Péťa s Maruškou. Bylo jasné, že program bude potřeba trochu přizpůsobit. Tématem dne byl skauting jako takový. 

Po proběhnutí několika aktivit jsme se vrhnuli na přípravu oběda. Zanedlouho se už podávaly špagety se sýrovou omáčkou. Asi se povedly, jelikož nic nezbylo. Zbytků se totiž ujalo známé duo Páša a Harry. 

Po obědě se servíroval ještě mléčný čaj Yogi, který jsme si po dlouhé době opět dali s chutí. Odpolední program byl už poněkud volnější, i proto, že nás opustily obě Pryskyřinky i s Riki. 

Jelikož nás moc nebylo, napadlo nás kontaktovat bratry a sestry z Albrechtiček, jestli se nechtějí přidat na večerní program a venkovní opékačku. Netrvalo dlouho a čtyři odvážlivci dorazili. Společně jsme rozdělali oheň, opekli buřty a schovali se před tuhnoucí zimou do klubovny. Tam se oddíly utkaly proti sobě v kvízu o historii skautingu a zazpívali pár písní. 

Pak už přišel na řadu úklid, protože větší půlka skautů nehodlala přespat, a návrat do svých domovů. Odkaz na fotky zde

Stromek

 


 

Chtěli bychom Vás upozornit, že Den zamyšlení se uskuteční v jiném datu, než bylo původně v plánováno. Akce proběhne od soboty 17. do neděle 18. února. Sejdeme se v sobotu v 9.30 v klubovně, kde podnikneme nejrůznější program nejen v jejích prostorách, přenocujeme a v neděli akci ukončíme v 11.00. Děti se mohou těšit na aktivity, kdy se něco dozví, vyblbnou, ale i na večerní ohníček a různé druhy čaje.

Budeme se moc těšit!

Stromek

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*