Výstup na Ivančenu

V sobotu ráno jsme se na nádraží i přes nepřízeň počasí sešli v hojném počtu 3 účastníků. Odtud jsme se vlakem vydali na dlouhou cestu do Ostravice.

V 9:00 jsme z nádraží v Ostravici vyrazil na vrchol Lysé hory, kde jsme se v 10:45 vyfotili u vrcholového sloupu. Ve zbylém čase, nahnaném slušným tempem cestou vzhůru,  jsme stihli navštívit chatu Emila Zátopka a provést degustaci horských polévek. Přešla nás však trochu chuť, když jsme zjistili, že nás postarší pán (asi o 60 let zkušenější), cestou nahoru bezostyšně předběhl.
Po krátkém odpočinku jsme vyrazili dolů, směrem k památníku na Ivančeně. Tam jsme se zúčastnili slavnostního obřadu a potkali spoustu známých skautů a skautek ze Studénky, střediska i pár starých známostí z daleka.
Abychom si cestu zpět trochu zpestřili, rozhodli jsme se stihnout vlak, pro který jsme se z Ivančeny na nádraží ve Frýdlantu (přes 8 km) museli dostat za necelých 50 minut. V půli cesty jsme zjistili, že se jedná o trochu nadlidský úkol, ale rozhodli jsme se to nevzdáti.

Vlak jsme nakonec stihli. Na nádraží jsme dorazili ještě 2 minuty před odjezdem, s krustou bláta na kalhotech, dechem astmatického buldoka a radostí z těsného vítězství.

Páša


V sobotu 20.4. se uskuteční oddílový výstup na Ivančenu, mohylu pod Lysou Horou. Sraz účastníků je nejpozději v 7:20 na vlakovém nádraží ve Studénce. Naplánována je cesta z Frýdlantu nad Ostravicí na mohylu, dále pak přes Lysou horu do Ostravice, kde se nasedne opět na vlak. Do Studénky bychom se měli vrátit v 18:49. Jde tedy o poměrně náročnou celodenní výpravu (cca 19 km) – podle toho je potřeba přizpůsobit obuv, oblečení i stravu. Kromě vybavení uvedeného na pozvánce si s sebou případně vezměte další vybavení dle vlastního uvážení.

Pozvánku naleznete zde:

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*